Aktuality

Stars získali Jeremy Stevensona

Dallas Stars získali z waiver listu levé křídlo Jeremy Stevensona, který na něj byl umístěn týmem z Nashvillu.

„Jeremy přináší do našeho klubu tvrdost a skvěle sem zapadne. Je to odvážný hráč se zkušeností z NHL, ať už ze základní části nebo z play off a jsme rádi, že ho zde máme.“
GM Stars Doug Armstrong

31-letý, 185 cm vysoký, 98 kg vážící Jeremy Stevenson odehrál letos za Predators 35 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři góly a na tři další přihrál, přidal též 74 trestných minut. Celkově odehrál v NHL za Anaheim, Nashville a Minnesotu 191 zápasů s bilancí 18 branek, 19 asistencí a 430 trestných minut. V roce 2003 odehrál za Wild 14 zápasů v play off, připsal si 5 asistencí a 12 trestných minut. S Predators přidal dalších 6 zápasů v play off.

Stars ziskem Stevensona využili pravidla z nové kolektivní smlouvy. Když je hráč povolán do prvního týmu poté, co byl předtím poslán na farmu, jiný tým jej může získat a platit přitom jen 50% jeho platu. Toto pravidlo ale platí jen v případě jednocestné smlouvy. Stevenson si vydělá v letošní sezóně 450 000,- amerických dolarů. 70% z tohoto platu již bylo vyplaceno, to znamená, že je zisk Stevensona vyjde Stars jen na 67 500,- dolarů, stejnou částku mu musí vyplatit Nashville a ještě se jim bude tato částka počítat do výše platového stropu.

Tímto krokem také Stars naplnili svou soupisku maximálním počtem 23 hráčů. Mathias Tjärnqvist nebude moci být po olympijské pauze povolán z farmy, pokud se Stars jiného hráče nezbaví. Je možné, že by se Stars mohli zbavit Nathana Perrotta, ať už tím, že ho umístí na waiver list nebo že ho vymění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *