Aktuality

Marián Hossa vystřílel Atlantě premiérové vítězství

Dallas – Atlanta 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Marián Hossa vstřelil dvě branky
Marián Hossa vstřelil dvě branky
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Ještě dovčera jste si mohli být jisti, že tak jako každé ráno vyjde slunce, tak Atlanta nevyhraje na Dallasem. Dnes už to pravda není. Až zítra ráno vyjde slunce, mějte na paměti, že Atlanta už nad Dallasem vyhrát umí.

Arnott získal vedení

1. třetina

Atlanta strašila Dallas již od prvních minut. Ve čtvrté minutě se do brejku utrhl Marián Hossa, jehož stíhal Philippe Boucher seč mu síly stačily. Nakonec Hossovu střelu musel vyrážet Hedberg.

Jen o minutu později stál sám před gólmanem Patrik Štefan, puk mu však z hole sjel a minul odkrytou část domácí brány.

S ukazatelem skóre ovšem pohnuli jako první domácí hráči. V čase 12:00 v přesilové hře při vyloučení Brada Larsena skóroval Jason Arnott. Ten si tak dlouho svým pohybem a poklepem hole o led říkal o přihrávku, až ho Jussi Jokinen vyslyšel. Od pravého mantinelu nacentroval před bránu, kde se ale Arnottovi podařilo trefit puk tak špatně, že kotouč elegantním obloučkem přeskočil gólmana Lehtonena a skončil v síti – 1:0.

Modano zvyšuje na 2:0, Atlanta otáčí zápas

2. Třetina

Dallas zvýšil na 2:0 v sedmé minutě druhé třetiny a podruhé to bylo v přesilové hře. Mike Modano nabral ve středním pásmu rychlost, dostal puk od Zubova, vlétl do třetiny a rychlou střelou do horního růžku překonal gólmana Atlanty.

V té chvíli se zdálo, že Atlanta opět absolvuje jednu z dalších nepříjemných lekcí a Dallas v pohodě dokráčí k vítězství. Bylo to ale jen zdání. Atlanta se totiž dokázala do zápasu vrátit.

Ve 12. minutě přihrál Jaroslav Modrý Vigierovi, který se ještě před kruhy elegantně otočil a zavěsil – 2:1.

Vyrovnání přišlo v 16. minutě z hole Erica Boultona. Scott Mellanby udržel puk v pásmu, Greg de Vries jej od pravého mantinelu poslal pohotově před branku, kde jej z první poslal již zmíněný Boulton do sítě, vyrovnáno 2:2.

Dokonalý obrat byl dokonán ještě v poslední minutě druhé třetiny. To Scott Mellanby nacentroval od levého mantinelu před bránu, kde najíždějícího Hossu neuhlídal Jere Lehtinen – 2:3.

„Při hře s pukem jsme dělali spousty chyb, z nichž pramenily šance a góly.“
Dave Tippett

Hossa a Kozlov korunují výhru hostí

3. Třetina

Jak se v závěrečné části ukázalo, gól do šatny byl v celém zápase tím nejdůležitějším.

Hned v první minutě třetí třetiny střílel Jussi Jokinen a Arnotta při dorážce skvěle vychytal Kari Lehtonen.

Na začátku 11. minuty neuhlídal Zubov Mariána Hossu, jenž se opět sám řítil na Hedbergovu branku. Hedberg proti němu vystartoval a šanci zneškodnil. Než však stačil rozhodčí přerušit hru, puk mu sebral Vjačeslav Kozlov, Štefan našel Hossu a ten skóroval do opuštěné branky.

Na konci 14. minuty přihrál v akci dva na jednoho Ott Barnesovi, který však nedokázal skvělého Lehtonena překonat.

„Cítil jsem se skvěle. Ve třetí třetině měli dost šancí, ale nebyli schopní dostat puk do sítě.“
Kari Lehtonen

Tečku za utkáním tak udělal Vjačeslav Kozlov, jenž ve dvojici s Aubinem vnikl do útočné třetiny, kde si nabruslil mezi kruhy a bez problémů zakončil. Obránci Stars jej nechali zcela bez povšimnutí.

„V obranném pásmu jsme jim nechávali až příliš mnoho prostoru.“
Mike Modano

Trenéru Tippettovi tak nepomohlo ani přeházení sestavy, kde i díky absenci obránce Klemma nezůstal po porážce v Montrealu kámen na kameni. Pro zranění nechytal ani Turco, Hedbergovi kryl záda Mike Smith.

„Myslím, že takovéto změny v sestavě bychom měli být schopni překonat. Jsme dost dobrý tým na to, abychom to překonali. Pokud chceme v tomhle hledat omluvu, znamená to, že máme problémy.“
Dave Tippett

Dallas prohrál podruhé v řadě, kdežto Atlanta vyhrála v řadě již popáté. A to prosím uvažte fakt, že na marodce je Peter Bondra a Robert Holík.

„Je to skvělý pocit. Dallas je jeden z nejlepších týmů v lize, je velmi těžké je porazit. Tohle vítězství nám ale dodá spoustu sebedůvěry. „
Marián Hossa

Poznámky

  • Brenden Morrow – 22:36 min, -0, (0+0)
  • Martin Škoula – 14:47 min, -2, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda – 2:42 min, -0, (0+0)
  • Mike Modano vstřelil svůj 131. gól v přesilové hře v dresu Stars, tj. stejně jako Dino Ciccarelli. Více má pouze Brian Bellows – 134
  • Sergej Zubov odehrál 900. zápas v NHL

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Barnes – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *