Aktuality

Uzdravený Boucher rozhodl

Minnesota – Dallas 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Marián Gáborík netrefil poloprázdnou branku
Marián Gáborík netrefil poloprázdnou branku
(Autor – AP Photo/Jim Mone)

Už čtvrtý nepříznivě se vyvíjející zápas v řadě dokázal Dallas strhnout na svou stranu. Tentokrát Stars nepředvedli velkolepý comeback jako proti Detroitu, nebylo to zkrátka třeba. Stoprocentní úspěšnost v oslabení, v pohodě chytající Johan Hedberg a dobrý týmový výkon přinesl vítězství nad Minnesotou.

Hedberg inkasuje podivný gól

1. třetina

Přestože Hvězdy začaly s Hedbergem v brance, vstoupily do utkání stejně jako v předchozích zápasech, levou nohou. V nichž totiž Stars brzy prohrávali 0:3 a probudili se až po vystřídání gólmana Marty Turca. Několik gólů sice evidentně padá na jeho bedra, ale tým před ním mu jeho roli nikterak neusnadnil.

Hedbergovo kouzlo tedy napoprvé nezafungovalo. Dallas prohrával v 7. minutě 1:0. Opravdu dlouhou přihrávku z vlastního pásma vyslal Brian Rolston. Za kotoučem uháněl Randy Robitaille, jenže kotouč mu unikl. Od zadního hrazení se ovšem odrazil tak nepředvídatelně, že jej Hedberg ve vzduchu minul, načež si to puk namířil jako zhypnotizovaný nazpět před prázdnou branku k přijíždějícímu Robitallovi.

Jen půl minuty po vedoucí brance se ocitl zcela osamocen mezi kruhy Miko Koivu, Hedberg však jeho střelu zneškodnil.

Lehtinen srovnává, Fernandez inkasuje jako Hedberg

2. Třetina

Dallas i Minnesota jsou mistry defenzívy a tak se ani ve druhé třetině nedaly očekávat nějaké gólové hody, přesto viděli diváci v Xcel Energy Center celkem dva góly.

Hned ve druhé minutě vyhrál Modano v útočném pásmu buly, Zubovovi se na modré čáře nabízel na střelu Philippe Boucher, Zubov přesto zvolil přihrávku do mezikruží, kde se tísněný Lehtinen dokázal prosadit. 1:1.

V 5. minutě předvedl Dallas skvělou přesilovkovou kombinaci. Na jejím zrodu stál na modré Trevor Daley. Od něj putoval puk na levé křídlo k Zubovovi a rychle zase na pravé na Mika Modana. Manny Fernandez předvedl briskní přesunutí a Modanovu střelu kryl.

Dallasu se podařilo využít početní převahu, kterou zapříčinil v 11. minutě obránce Keith Foster. Zubov opět manévroval s pukem na modré čáře a tentokrát potěšil příhrou Philippa Bouchera, jehož tvrdá střela skončila v síti, a to i přesto, že na branku vlastně vůbec nemířila.

Po podobně prapodivném odrazu od zadního mantinelu jako při gólu Robitalla totiž kotouč skončil na Fernandezových zádech, odkud to bylo za brankovou čáru opravdu již pouze kousíček – 1:2. Nutno poznamenat, že se jednalo o stejnou branku, ve které v první třetině chytal Johan Hedberg.

„Naše hrazení je snad nejhorší v lize. Není to poprvé, co se puk takto nečekaně odrazil. Musí se na ně někdo podívat, neboť inkasovat takovéto góly je směšné.“
Manny Fernandez

Neproměněné příležitosti

3. Třetina

Podobnou šanci, jako měl v první třetině Koivu, se naskytla v závěrečné části Brianu Rolstonovi. Jeho backhandovou střelu z mezikruží však Hedberg vyrazil.

Na druhé straně mohl kontrovat Stu Barnes, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal puk zvednout nad Fernandezův beton.

Když pak ani o dvě minuty později nedokázal Niko Kapanen nadvakrát překonat výborného Fernandeze, skončilo utkání jednobrankovým vítězstvím hostí z Texasu.

Největší šanci totiž několik minut před koncem zazdil Marián Gáborík, když v přesilovce přestřelil prázdnou bránu. Domácím nepomohlo ani odvolání brankáře v poslední minutě zápasu.

Pro Dallas to bylo již 15 vítězství na soupeřově hřišti a v téhle disciplíně je nejlepší v celé NHL! Jen pro srovnání. V poslední odehrané sezóně vyhrál Dallas 15 zápasů venku za celou základní část…

Poznámky

  • Jere Lehtinen – 20:14 min, +1, (1+0)
  • Martin Škoula – 14:51 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *