Aktuality

Zetterberg a Osgood – dva klíče k vítězství

Dallas – Detroit 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Skvělý Osgood držel střelce Stars na distanc, překonal ho pouze Jaroslav Svoboda
Skvělý Osgood držel střelce Stars na distanc, překonal ho pouze Jaroslav Svoboda
(Autor – AP Photo/Amy Conn-Gutierrez)

Snad až příliš krutý trest stihl Dallas za sérii nevyužitých příležitostí. Detroit vyučoval lekci z produktivity a z Texasu si odvezl zaslouženou výhru 1:4. Hokej se totiž nehraje na krásu, ale na góly.

Turco opět chybuje

1. třetina

Dallas vlétl na vedoucí tým západní konference tak jak se na domácí tým sluší a patří. Detroit v pásmu doslova uzamknul a jedna šance Dallasu střídala druhou. Špatná koncovka umocněná výborným Osgoodem v brance Red Wings však měly za následek jednu velkou nulu ve statistice vstřelených branek.

To na druhé straně skončila teprve třetí střela hostí za brankovou čarou. Marty Turco nerozehrál za bránou zrovna šťastně, puk poslal na pravé křídlo, kde ho Zetterberg z první poslal před bránu. Výborně pozičně postavený Samuelsson bez problémů rozvlnil síť, Turco zasáhl pozdě.

Poprvé a naposledy lovil puk se své branky Chris Osgood v 17. minutě. Niklas Hagman střemhlavým forčekingem vybojoval puk pro Jaroslava Svobodu, jenž bez přípravy umístil kotouč mezi Osgoodovy betony.

První vyloučení přišlo na řadu teprve v 19. minutě, gól do konce třetiny už ale nepadl.

Zetterberg vrací hostím vedení

2. Třetina

Ve druhé třetině sice nápor Dallasu na chvíli přibrzdilo doznívající vyloučení Robidase, ale už při jeho návratu na led mu Erskine adresoval dlouhý pas, Robidas netrefil ani branku…

Studená sprcha v podobě druhého gólu hostí přišla už v 5. minutě. Gólová akce byla té první podobná jako vejce vejci, jen jména aktérů se malinko změnila. Přihrával Jason Williams, skóroval Henrik Zetterberg.

Dallasu nepomohlo ke srovnání skóre ani šest minut přesilových her.

Dvě gólové pojistky

3. Třetina

Ani ve třetí třetině se obraz utkání nezměnil. Dallas si příležitosti dokázal vytvořit, nikoli však proměnit. To hráči Detroitu podobné problémy neměli.

V 9. minutě střílel Brett Lebda a Tomas Holmström puk umně tečoval za Turcova záda. O osudu utkání bylo tím pádem v podstatě rozhodnuto.

Na hrozivých 1:4 pak při hře bez brankáře upravil střelou do prázdné branky Stars Kirk Maltby. Detroit zkrátka v Dallasu produktivitu vyučoval.

„Detroit je první v naší konferenci. Oni jsou jako měřítko, které ukazuje, jak moc se ještě musíme zlepšit.“
Dave Tippett

Dallas naposledy vyhrál doma nad Detroitem 16. ledna 2002.

Poznámky

  • Mike Modano – 24:47 min, -1, (0+0)
  • Martin Škoula – 18:36 min, -1, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda – 9:21 min, -1, (1+0)
  • Turco ještě nikdy nevyhrál nad Detroitem

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Barnes
Svoboda – Ott – Hagman

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *