Topic: Eric Cole

bo nevidim do zakulisi,tak nerozumim sad

2 (edited by steiner 27.2.2013 10:55:00)

Re: Eric Cole

Tak jsem trošku přemýšlel. A tady je výsledek. Ti hráči jsou bodově velmi srovnatelní. Pochopitelně se liší. A snad ve všem. Colea jsem k nám kdysi chtěl, ale kvůli častým zdravotním problémům jsem si to rozmyslel. Cole je o 2 roky starší než Ryder, letos se v Montrealu moc nechytil, to Ryder se rozjel, ale je fakt, že jsme čekali hlavně branky a ne asistence. Do druhého útoku nějak extra nezapadl. Evidentně mu chybí Ribeiro. Ryder je fajn, ale je pomalý, a to není styl hry, který chceme hrát. S bráněním problémy až takové neměl, jak se čekalo, ale na Selke Trophy nikdy kandidovat nebude. Cole je větší, těžší, výborně bruslí a umí lépe bránit. Cole bere o 0,5 víc. Rozdílem v té výměně je evidentně to, že Rydera bychom už nepodepsali, neb určitě by mu někdo dal víc než my a tím pádem by odešel zadarmo. Cole naproti tomu má smlouvu o 2 roky delší. Takže máme hráče na další 2 roky. To je evidentně důvod, proč jsme dali i ten draft. Dalším zásadním rozdílem je to, že Ryder drží hůl napravo, Cole nalevo. Přišli jsme tedy o praváka a bude pokračovat to, co děláme už roky, nutíme hráče hrát na postech, které jim nejsou vlastní.
Sice je mi líto draftu, ale cena to není až tak vysoká. Od Colea si slibuji rychlou hru, dobré bruslení, bránění, přítomnost i před brankou, když bude třeba, a také nějaké to vůdcovství, kterého by měl nabízet víc než Ryder. Navíc pokud se nepletu, Cole a Whitney, to býval postrach Caroliny.

Je to prostě změna. Ryder by tu prostě nebyl déle než pár měsíců. Otázka je, jestli by před uzávěrkou přestupů za něj nekáplo víc. Ale znáte naše vedení. Dělají vše pro spokojenost všech stran a doufají, že se jim to vrátí. Ryder jde do Montrealu, kde se mu tak dařilo, navíc se jim letos daří, takže si tam zahraje i playoff. A JN získal Colea, který se mu typově hodně líbí. Otázka je, jak budou spokojení fans. Jak Cole zapadne, jak bude bodovat a jaký bude jeho přínos.

Možná by mohl dát do placu něco Kisin, neb ho asi hodně zná. My v ZK jsme neměli tu kliku. Já ho pamatuji z pár zápasů s Edmontonem, tam se mi líbil, ale nijak extra se mu nedařilo.

Re: Eric Cole

Ještě doplním info. Cole měl a má NTC. Takže na ní netrval a do Dalalsu chtěl.

Jinak, jak tak nad tím přemýšlím, tak Cole dle mého nabízí mnohem víc než Ryder. Ryder, když nedává branky, tak je to bída, byť se oproti dávným rokům zlepšil. Cole je pracant a rozhodně se proti němu blbě hraje. A jak to Kisin naťukl, když hraje nejlépe, jak dovede, nabídně víc než Ryder na vrcholu své hry. Cole je dle mého více komplexní hráč. Otazníkem bude aklimatizace a jeho aktuální forma. Ryder se totiž začínal probírat.

Re: Eric Cole

Je pravda,že dřív se mi Cole celkem zamlouval,takže si počkám a budu doufat,že se chytne a bude se mu dařit.Jen jestli na to chycení bude mít dost času v této sezoně.

Re: Eric Cole

Mě spíš zajímá, jestli náhodou to není náhrada za Morrowa, který by v létě mohl odejít.

6 (edited by kisin 27.2.2013 16:30:58)

Re: Eric Cole

Je zajímavé, že všude (zejména na Boards) to vidí jako jasnou výhru pro Montreal a propadák ze strany JN, který tam začíná mít velmi špatnou reputaci. Osobně to vidím jinak. Získat můžou obě dvě strany. Cole byl daleko od rodiny, na začátku sezony se dost neštastně vyjádřil do novin, což ho možná částěčně ovlivnilo. Nedařilo se mu, i když tým jako celek válel. Střídá slabší sezony s velmi dobrými, ovšem pakliže se vám z něj podaří získat maximum, máte se na co těšit. Výborný bruslař, hituje, často se dokáže protáhnout po křídle a skorovat, disponuje velmi slušnou střelou. Hraje spíše jednoduše, přímočaře a občas provokuje, což se hodí. Stylově je podobný např. Greeningovi z Ottawy. Nemám moc co dodat, steiner zná Colea velmi dobře.

Habs se zbavili kontraktu a získali hráče, který momentálně platí asi za větší jistotu. Ze strany Colea tam mohly být i indicie, že by se rád posunul blíž domovu. Naopak JN v podstatě posílil top6 nejen na letošní sezonu, ale i na roky další, pakliže půjde vše podle plánu. Cole sice není nejmladší, ale furt by měl mít před sebou minimálně 2 dobré sezony. Ze své rychlosti nic neztratil. Jako steiner bych řekl, že se hodí víc do systému a celkově proti vám bude o něco těžší hrát. Ryder je sice fajn, ale je soft, streaky a úplně nezapadal do systému. Cole>Morrow, zcela jednoznačně, tenhle krok by mohl být teprve začátek...

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: Eric Cole

Kisine, já chtěl zrovna napsat totéž, neb jsem pročetl všechny příspěvky na HF o této výměně.

Ono, někdo řekne, že Habs vyhráli, neb mají volno pod padajícím stropem a někdo pak zase řekne, že my zase budeme nad podlahou, nebo něco podobného. My tam ten prostor máme, navíc třeba Morrow ubude, takže ten prostor prostě máme, takže pro nás to není nic špatného.

Colea doporučil Recchi a také Whitney.

Jo a také je zajímavé, že Rydera jsme tu natírali, a ještě před 2 týdny na tom byl bledě, co se bodů týče, teď začal sbírat asistence a v podstatě na HF to hodnotí, jako že nás táhl. Děs, běs. A tenhle argument v té debatě v podstatě nezazněl, a to ani od fans Stars, kteří Rydera letos viděli hrát.

Také je legrace, že na Rydera fans Habs plivali, když odcházel a najednou ho milují po pár letech.

Osobně si myslím, že i kdyby letos Cole nebyl nic moc, tak je to hráč, který bdue vidět. Rydera si člověk často nevšiml celý zápas.

Re: Eric Cole

Hm, parádní analýza.

Já nejsem expert, jak to vidím já, je to tak, že s Ryderem po sezóně nepočítáme nebo se nedohodli s JN na podmínkách (penězích). Tak je lepší ho vyměnit teď za něco, než v létě o něj přijít. Myslím že posílení to na první pohled není, ale třeba se to nějak srovná a Cole klikne.

Colea moc neznám, myslím že by se mu u nás mohlo líbit.

Re: Eric Cole

Radku, jen doplním, že s tou smlouvou máš asi pravdu. A Ryder asi nebude chtít brát méně než 3,5, spíš 4,5.

A na to, že je o 2 roky mladší, tak je pomalej, děsně, to Cole pořád jede...

Re: Eric Cole

Re: Eric Cole

Re: Eric Cole

Je úsměvný přečíst si, že jsme od Rydera očekávali více branek, když je v podstatě nejlepším střelcem mužstva s 6 trefama a loni byl dokonce vůbec nejlepší pokuď se nepletu...

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: Eric Cole

Tak také je třeba se podívat na to, že Ryder nás měl gólově táhnout a v době, kdy jsme měli problém skórovat, měl ho i on. 8 zápasů bez branky. Teď se nám daří a najednou, byť až v posledních 3 zápasech se Ryder probral a dal 2 branky. Problémem bylo, že Ryder kromě branek nenabízí nic. I když teď to byly ty asistence. Ale on nehituje, nebrání, nebruslí, nehraje do těla, atd.

Také je třeba vidět to, že v úvodu sezóny hrál prd a proto šel do třetí lajny. V té druhé se mu vůbec nedařilo. Ve třetí ano, ale spíš měl asistence. A i mizernej Eriksson má 6 branek! A Benn taky, ale ve 14 zápasech. Jágr má 5, tragickej Morrow taky 5.

Co jsi čekal, že Morrow bude mít stejně jako Ryder, anebo že Ryder bude lepší?

14 (edited by S.T.A.R.64 27.2.2013 21:35:13)

Re: Eric Cole

Narovinu, já od Colea rozhodně větší bodovej přísun než od Rydera neočekávám a myslím si, že to neočekává nikdo. Od Morrowa se toho musí hodně chtít každou sezónu, bere podle toho prachy, navíc je to kapitán. Obávám se ovšem že v dnešní době nemá už v podstatě žádnou cenu a nic extra by jsme za něj už nedostali nebo alespoň určitě né perspektivního hráče do jedné z ofenzivních formací. Navíc když se tak koukám do statistik tak asi jedinej kdo z našeho týmu hraje na úrovni očekávaných čísel je Kari s Jamiem a pro mě osobně šokem sezóny jsou výkony Antoineho Roussela , ten doufám už v prvním týmu zůstane napořád.

I pád na držku je pohyb dopředu...

15

Re: Eric Cole