Topic: shrnutí sezóny 2015/16

tak pojďme jim pořádně umýt prdele wink

Za mě klady:
- i přes PO úderný a vyladěný útok s potenciálem
- zapojení mlaďasů/nováčků - Faksa, Janmark, Johns
- výkony Eakina a Eavese v PO
- potvrzení kvalit Klingberga

zápory:
- špatně řešená brankářská otázka
- neposílení obrany o TOP beka
- nic neřešící podpis Russella
- úpadek Ničuškina

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Tommy, já nesouhlasím snad skoro s ničím. Ale nemám sílu to aktuálně detailně řešit. Tak zatím jen body.

Eakin jedna branka na 13 zápasů, dle mého mizérie. Klingberg v PO slabota. Proti STL výbuch. Zapojení mladíků souhlas. Útok proti STL výbuch. Eaves výbornej. Gólmani v základní části v pohodě, v PO to bylo horší. Sice Lehtonen udělal nějaké kroky kupředu, nicméně na SC to nikdy nebude. Jak jsem psal již dříve, já mu nevěřím a nechci ho. TOP bek nepřišel, bohužel. Russell hrál poměrně nenápadně, spolehlivě. Jeho výkony byly v pohodě, takový Goligoski se s ním nemůže měřit, neb ten tekl, kde mohl. Dopředu toho ukázal málo, ale  že by toho Demers, Johns nebo Oduya ukázali víc, to si také nejsem jist. Ničuš souhlas.

Re: shrnutí sezóny 2015/16

nesouhlasíš skoro s ničím, ale pak mi vlastně půlku odkýveš big_smile

hele, je to věc názoru, já ale pohlížím na celou sezónu, nikoliv jen PO...

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Tak jinak. Nesouhlasím s půlkou.

Gólmani ukázali, že dohromady fungují. Na ZČ to stačí, na PO už ne. Že s Lehtonenem nic nevyhrajeme, to je snad už jasné všem i těm jeho největším příznivcům. Niemi hrál v PO o něco hůře než Kari, obdobně ale v tom, že jednou OK, pak hůř.

Tady není třeba nic moc řešit.

Pomohlo by nám rozšíření NHL v co nejkratším termínu, aby si ty naše díry někdo vzal. Bohužel k tomu nedojde dost brzy.

Co se obránců týče. V ZČ byli všichni beci výborní. Tedy ža na nějaká krátká období, kdy vždy někomu nedařilo. Nevyrovnaný JJ je fuč, Oleksiak a Nemeth měli oba problém udržet tempo a úroveň. Nemethovi bych dal ještě šanci, nicméně pokud má už teď problémy s psychikou, když jde jen o to dostat se do sestavy, tak co teprve v PO. Johns to třeba zvládl na první pokus. V PO pak zůstali za očekáváním Goligoski a Klingberg. Klingberg hrál první PO, takže se to dá pochopit. Goli nebyl zdaleka spolehlivý a vždy chyboval v nepravou chvíli. Ostatní hráli dle mého tak, jak měli. Přiměřeně platu a schopnostem. Nejlepší mi přišel Oduya.

Co se útoku týče. V ZČ se hledali Hemský a Eakin. V PO se Hemský hledal i nadále, Eakin sice zlepšil v PO zásadně buly, zlepšil i počet bodů, ale jedna branka na 13 zápasů je nic moc na to, že hrál pozici prvního centra. Pokud by hrál třetího centra, tolik by nebodoval, ale možná by působil lépe. Sharpa chytla krize ve druhé části sezóny a už se z ní nedostal. Možná nějaké zranění. Eakin a Sharp dle mého v PO slabší. To samé Hemský. Víc jsem čekal i od Ničuškina, jedna asistence v 10 zápasech, to je bída. Ritchie také nic neukázal. Série proti STL nevyšla ani Bennovi, Spezzovi, vlastně skoro nikomu. Faksa je asi čestná výjimka. Pokud Razor řekl, že Faksa byl náš nejlepší centr, o mnohém to svědčí, zejména o hře Fiddlera, Eakina a Spezzy. Roussel také mohl být lepší. Proti STL dělal jen samé koniny.

Takže dle mého Klingon v PO své kvality nepotvrdil. Tihle hráči často v PO vyhoří, zatímco ti dělníci ala Eaves, Keane, Carbo či Stu Barnes, ti se prosadí vždy. Russell navzdory kritice Kisina a spol., tak dle mého splnil, co se od něj čekalo. Možná se čekal větší přínos směrem kupředu, nicméně on hrál relativně nenápadně s minimem hrubek. TOP bek to není, takže to od něj ani nešlo čekat. Cena byla příliš vysoká, ale za to Russell nemůže. Dle mého se u nás ukázal v solidním světle. Rozhodně jsem zvědav, kde zakotví. Peníze ala Goli dostat nemůže, neb není tak dobrý, ale osobně bych ani Goligoskimu nedal víc než 4 mega, i když ten dostane určitě víc než 5. Goli je malej, stejně tak Russell,

Eaves byl dle mého naším nejlepším hráčem v PO.

Nilla čekají těžká rozhodnutí v obraně. A vlastně i v bráně. A nepůjde to snadno. Ani jedno.

Re: shrnutí sezóny 2015/16

ty si vazne myslis, ze stran golmanu neni co resit? Ale treba jsem to blbe pochopil smile

Re: shrnutí sezóny 2015/16

pochopils to vpravdě blbě. Gólmani se nelíbí ani steinerovi, viz čtvrtý odstavec.

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Ono s gólmany opravdu není co řešit, neboť je nikdo nebude chtít. Leda jednoho vyplatit. Jenže my zase nemáme v záloze nějakou mladou naději. No prostě zoufalost ve hledání nr.2 se přehoupla do průseru. Další 2 roky budou Seguin, Spezza, Benn, Klingberg akorát stárnout.

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Co čenž s Detroitem za Howarda?

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: shrnutí sezóny 2015/16

To už můžem rovnou vytáhnout Haška z hrobu big_smile Nebo probrat Belfoura z opice big_smile

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Tak nějakej impuls by to chtělo smile

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: shrnutí sezóny 2015/16

S Eavesom absolútny súhlas, to je neskutočný bojovník, ktorý už počas ZK látal našu zostavu kde sa to Ruffovi hodilo. Ničuš strašne psychicky labilný jedinec, keď mu ide je ho plný ľad ale inokedy úplne mimo...Obrana potrebuje jednoznačne posilniť a gólmani? To sme všetci videli...Nill musí jednoducho upliesť z hovna bič big_smile

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Ani jsem netušil, jak blízko jsem byl pravdě. Kromě Seguina, hráli Sharp a Roussel se zraněními.

Re: shrnutí sezóny 2015/16

A co scházelo Niemimu s Lehtonenem? tongue

I pád na držku je pohyb dopředu...

Re: shrnutí sezóny 2015/16

S.T.A.R.64: Vodka, sauna, jezera, 40 pod nulou a samozřejmě PERKELE big_smile

Re: shrnutí sezóny 2015/16

Bez sauny v Americe? To pochybuji. Ti tam snad i chrápou.