706 (edited by kisin 28.3.2016 23:57:57)

Re: Zajímavosti

Mně nešlo o nějaké srovnání Orr vs. Karlsson, ale o to, jakým způsobem argumentuje člověk, který rozhoduje o tom, který hráč získá danou trofej. +/-  je obecně velmi slabá statistika, jedna z nejslabších. Neovlivníš tým, neovlivníš, jakého máš brankáře. Např. průměr +/- hráče LA je řekněme cca +15, průměr hráče Ottawy -5. Od oka. Karlsson=Ottawa Senators, obecně musí dělat mnohem víc než např. Doughty, musí víc hnát ofenzívu, 'push the pace', protože on je víceméně jejich ofenzíva. Z toho pak pramení nějaké chyby, případně únava atd. A horší +/-. Např. Kris Draper byl obecně považován za jednoho z nejlepších defenzivních útočníků své éry, hrál v nabouchaném týmu, přesto několikrát skončil v mínusu či pouze lehce v plusu. Nemám tu statistiku rád. Občas sedí s tím, co se na ledě odehrává, ale velmi často nesedí. Mnohem užitečnější je sledovat possession, respektive jaký impact máš na spoluhráče a brát v úvahu 'usage'. To je mnohem víc vypovídající.

Jinak Karlsson bude mít teprve 26. Bobby Orr byl jen jeden. Bobby Orr změnil tvář celé hry. Ovšem pokud si Karlsson udrží cca nynější level po dobu dalších 10+ let, zařadí se mezi top10 nejlepších beků celé historie. Možná i top5. Liga zřejmě až zpětně ocení, jak dominantním hráčem byl. Vůbec se nemá řešit, kdo je nejlepším bekem, ale kdo je nejlepším bekem po Karlssonovi. I tak někdo neustále rozjíždí různé Doughty kampaně.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

707

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

708 (edited by angelo 31.3.2016 09:16:06)

Re: Zajímavosti

Do PO je ešte dosť času big_smile

V prvom kole dostaneme buď Minnestotu (ak vyhráme západ), alebo Chicago

709 (edited by kisin 5.4.2016 16:35:56)

Re: Zajímavosti

Sledujete, co v posledních měsících předvádí Pens? V zásadě to trvá od doby, kdy to převzal Sullivan. Takovou dominanci jsem v ZK již dlouho neviděl. Asi roky. Každého přehrají, každého přebruslí, každý zápas jsou schopni nasázet 6ku. Vyhodili Johnstona, který betonoval s týmem, který na to absolutně nebyl stavěný a vlastně globálně nepochopil, o čem to dnes je. Vyhodili Scuderiho a další pojebaná hovada, v obraně mají čistě PMD beky, kteří mají volnost, prosazují tedy mou filozofii a drtí celou ligu. I bez Malkina. Nepotřebují k tomu pojebané veteran presence, shot blockery a další pojebaná hovna.

Sullivan je velmi progresivní, chápe, o čem to dnes je. Zatím je brzy na nějaké závěry, síla kouče se vždy ukáže až po několika sezonách, po několika POs, ale já mu fandím. Zajímavé je, že roky pracoval s Tortsem, přesto propaguje úplný opak. Sullivan gets it. Otázka, jestli to je sustainable. Jsou jak na drogách. Jestli po 70 zápasech neodpadnou atd. Jestli Sullivan s nastoleným trendem vydrží, když se poprvé začne nedařit atd.

Obrana Letang, (Maatta), Daley, Dumoulin, J.Schultz, Cole, Lovejoy/Pouliot... Až na Lovejoye, který v létě potáhne, jsou to všechno moderní typy. Hodně ''nebráničů'', jak by možná řekli někteří příznivci M.Staalů a spol. Cole nyní hraje velmi solidně, ale bylo by super, kdyby se Sullivan odhodlal k Pouliot-J.Schultz pairingu, který by imho měl potenciál drtit soupeře. Poměrně nevyzkoušené teritorium, trenéři jsou posraní, ale na první pohled to zdaleka nevypadá hůř jak M.Staal-Girardi typologie. Naopak.

J.Schultz za 3rd rounder je potenciální steal jako kráva. Furt nechápu, co v momentu trejdu dělal Yzerman. Leštil brko? Volal si s Hollandem? Řešil s autistou, jakou defenzivni čučku v létě podepíšeme? Neskutečné. Yzerman at už jde se svými Sustry, Garrisony taky prdele. Někdo získá J.Schultze za 3rd rounder a někdo vysolí za Russella 2nd, B prospecta a roster playera. This league, man. big_smile

Schultz tam je zatím velmi solidní, sheltered, ale dává si to a ukazuje, že má legitimní top4 potenciál a potenciál patřit k nejlepším PMDs ligy. Jak to s ním dopadne? Těžko říct. Gonchar s ním však dělá divy a podobný trejd bych ''risknul'' 10x z 10. Je to cesta k úspěchu. Pokud by nevyšel Schultz, vyšel by někdo další.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

710

Re: Zajímavosti

Sleduji a mám otevřenou pusu.

Zajímavé je, že oni vzali hráče, o které nebyl zájem, a ti jedou.

711

Re: Zajímavosti

A co říkáš na to, že tam nemají žádné defenzáky?

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

712

Re: Zajímavosti

Na východě to není až tak třeba. wink

713 (edited by kisin 17.4.2016 10:07:22)

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

714 (edited by kisin 20.4.2016 13:14:07)

Re: Zajímavosti

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

715

Re: Zajímavosti

Poprosím o pohled kisina. smile

Už jsem se tě na to jednou ptal, konkrétně 28. 4. 2015, ale to jsi moc neměl čas na rozepsání se. Pojďme to skoro po roce otevřít znovu. smile

Proč je někdo v hokeji podceňovaný a někdo zase přeceňovaný? Podle tebe? Řekl bych, že ty termíny používáš celkem často. Klidně teoreticky i prakticky, když by ti to nevadilo. Pojď si i trochu zafilozofovat. smile Díky!

716

Re: Zajímavosti

Kisin to určite lepšie vysvetlí, ale podľa mňa podceňovaný vs. preceňovaný je dosť subjektívne. Ako často vidíš kisin aj Steiner majú na toho istého hráča napr. Russell iný pohľad, ale to neznamená, že nemôžu mať obaja (sčasti) pravdu. Ale zavisí to od viacerých faktorov, hokejových aj mimohokejových. Niektoré z nich ako fanúšikovia nemáme možnosť poznať, odhadnúť.

The harder the battle, the sweeter the victory.

Re: Zajímavosti

To je hodně subjektivní.

Navíc to nutně nemusí znamenat, že se s Kisinem až tak lišíme, jak se někdy může na první pohled zdát. Já víc věřím vlastním očím, statistiky beru hodně s rezervou. A média neřeším, takže jestliže někde někoho řeší, mně je to fuk.

Russell měl být jeden z nejhorších beků ligy podle advanced stats, nicméně Nill ukázal, že tyhle stats jsou k ničemu, šel do něj, zapadl k nám výborně a rozhodně podává velmi stabilní výkony, s výjimkou jednoho zápasu. Nicméně fans Flames psali, že on tyhle zápasy čas od času mívá, kdy je úděsnej, ale pak je zase v pohodě.

Já bych tohle bral podle toho, za koho byl hráč vyměněný, a jak dlouhou a drahou smlouvu dostal. Třeba Eliáš byl dlouho nedoceněný. Naopak třeba tolik probíraný Girardi je přeceňovaný.

718

Re: Zajímavosti

Dost do toho mluví setrvačnost. Spousta hráčů byla OK, ale prostě ztratili dlouhodobou formu. Hráč na to jebe, zpomalí, nevrací se a žije ze jména. Jednou za čas dobrej mač a už se zase doufá, že se vrací, jenže ono prd. Smlouva pak nutí trenéra toho lůzra cpát na pozice, kam už nepatří (PP, vyšší lajna, vyšší TOI).

GM dělá blbý rozhodnutí, jen aby nějak udržel to, co před x lety fungovalo. Nebo udržení hráče za každou cenu - pak dostávají čučky smlouvu na 6 let za 1,5-2násobek toho, co by měli mít. 2x víc let, 2x větší plat = 4x přeceněnej. Tohle se stane každému manažerovi, ale jak je toho víc, tak tě to potopí. Každej tým má nějaké slabiny, dost záleží i na štěstí a trpělivosti, jak je vyřeší. Někdy zbrkle koupí Niemiho a doufá, že je vše OK smile

Můžeme se bavit, jestli lze dneska vyhrát SC bez pár debilních smluv a obětování (části) budoucnosti za výpomoc při TDL. To by se muselo hodně věcí sejít.

719 (edited by angelo 27.4.2016 07:48:29)

Re: Zajímavosti

720

Re: Zajímavosti

super, až na ten nápis. Ten mi spíš evokuje nějaký venkovní sport.
Zas takový odklon od současného to být nemusel...

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Hero