Re: New York Rangers

Kari je nejlepšííí!!!

17 (edited by kisin 11.1.2016 12:07:28)

Re: New York Rangers

Girardi je klasik. Vigneault prohlásil, že McIlrath nehraje z důvodu, že Girardi a Klein jsou prý lepší směrem dozadu. Joke. U Girardiho rozhodně. Pakliže bychom vzali výkony za poslední měsíc, měsíc a půl, bust by se určitě vlezl mezi čtyřku nejlepších beků NYR.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: New York Rangers

Za poslední měsíc šel hodně dolů, no. Teď už ho nejde hájit. A tu šílenost, kterou tady hodil Sheppard je třešnička. Vigneault zareagoval zatím tak, že ho vyhodil z prvního páru a bude v noci hrát "až" ve třetím. I když by mu slušela tribuna.
Nejhorší na tom je, že se ho nepůjde zbavit. Jednak ho za 5,5M nikdo nevezme, ale hlavně má No Movement klauzuli. sad
McIlrath trošku doplatil na to, že když dostal příležitost, tak se týmu vůbec nedařilo...

Re: New York Rangers

Ono ani nejde o tu samotnou chybu, kterou Girardi vyrobil. Chybu udělá Karlsson, Suter i Bergeron. Jde o to, že Girardi je konstantně špatný, mírně řečeno. Vtipné je, že se ví, že nejste zrovna silný possession tým a kdybyste se nějakým způsobem zbavili Girardiho, byli byste 8. v celé lize! Z čistě matematického hlediska. Samozřejmě by to nebylo tak jednouduché, ale podstata zůstává: Girardi má na vaši hru velmi, velmi negativní vliv.

Já myslím, že Girardi jde konstantně dolů již zhruba 3+ roky, nyní to však jde nejvíc vidět, respektive ten pád začíná být markantní. Je jasné, že nynější styl mu nesedí, že např. na přelomu století by býval měl větší úspěch i nyní, ale to už jsme řešili.

Dnes se Girardi zranil, první zprávy zprávy hovoří, že by to nemělo být vážné, avšak aspon pro zatím by se mohl McIlrath vrátit do sestavy. To je někdy u trdohlavých trenérů, jakým AV bezesporu je, nejlepší cesta jak zjistit, že daný hráč nabízí víc než hráč B. Logika, že se nám zrovna nedařilo, když byl McIlrath (nebo kdokoliv jiný) v sestavě, je postavená na hlavu. McIlrath není difference-maker, ve své roli toho tolik zase neovlivní, ale je schopen vytvořit méně zla (chyb) než Girardi, který je dle očního testu i advanced stats nejhorším bekem NYR. Ale to neadresuji tobě, takhle to v NHL často funguje.

Výměna Girardiho by byla bezesporu složitá až nemožná, ale vyměněn byl i nevyměnitelný Pronger, Lecavalier či Clarkson. Avšak u Girardiho ten term je dost možná nejhorší, navíc má dlouhodobou reputaci 3rd pairing beka. Určitě byste z toho nevyšli zadarmo (20-50% retained a/nebo podobný průser zpět). Ale who knows. Už se staly i divnější věci.

Jinak jsem se nevyjádřil úplně přesně na adresu Yandlea. Dle mého je to váš druhý nejlepší bek a to celkem jednoznačně. AV ho však z nějakého důvodu nemusí. Yandle se netají tím, že s vámi nepodepíše. Nyní je otázka, jestli za něj něco vytřískáte nebo pudete vyzbrojeni do PO. Ve vašem případě bych tipoval spíš druhou variantu. Osobně jsem ho nikdy neřadil mezi úplnou elitu mezi PMDs (Karlsson, Letang, Shattenkirk...), ale je to bezesporu velmi kvalitní bek, správný typ do dnešní NHL. Avšak věkově mi již úplně nevoní, navíc by se nám hodil spíš pravák a co je asi nejhorší, na trhu dostane pravděpodobně až 6M a dlouhý term, což si v naší cap situaci nemůžeme dovolit. Proto bych ho nechtěl, zcela jistě ne za Drouina.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

20 (edited by kisin 13.1.2016 16:10:27)

Re: New York Rangers

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

21 (edited by Kostka 18.1.2016 11:13:31)

Re: New York Rangers

díky  za tu statistiku .... ta mluví celkem jednoznačně. Že má Girardi příšernou rozehrávku (viz to video) jsem věděl vždycky, ale hájil jsem ho za hru dozadu. Aby se ho jen nekritizovalo, tak on je hodně obětavý. Loni měl třeba 224 hitů a 184 bloků. Vím že to nestačí, např. kvalitní rozehrávku by měl mít snad každý obránce - vyloženě čistě defenzivních obránců je v NHL už hrozně maličko, ale ve třetím páru si myslím dokáže být platný. A abych byl upřímný, tak víc nemám rád Staala. Jediný hráč z týmu, kterého vyloženě nemusím.

Re: New York Rangers

Všiml sis toho příspěvku, který jsem zde dával den před vložením toho videa?

Promin, ale nemůžu souhlasit. Vysoké číslo hitů a bloků, to není příliš pozitivní statistika. U beků obvzlášt ne. Ty čísla pramení z toho, že je Girardi doslova uzemněný ve svém pásmu, kde pak demonstruje tyhle své jediné 'schopnosti'. Ještě jednou: kdybyste se nějakým způsobem zbavili Girardiho, byli byste 8. v celé lize v puck-possession! (nyní jste 18.)

Girardi je cca #6, specialista na oslabení, 'veteran presence', co je 'tough' a dokáže se vyhecovat proti WSH, proti kterému vypadá lépe, než proti všem ostatním. Nic víc, nic mín. V tuto chvíli není lepší jak nějaký Grossmann či Stoner. Já bych ho ve svém týmu nechtěl ani za milion, čistě z typologického hlediska. Je mi jasné, že tým by se s jeho přítomností na ledě bránil, netrávil by čas v útočném pásmu a Girardi by samozřejmě potápěl svého partnera. A to jsou všechno věci, které dnes rozhodují.

Já byl v mrtvý už v momentě, kdy jste Girardiho podepsali. Soucítím s vámi. Bylo skandální, že váš management za ty roky neodhadl, nepřečetl Stralmana a Girardiho. Naprosto zásadní, těžko pochopitelná chyba.

A nyní se do jisté míry děje něco podobného s Yandlem - váš druhý nejlepší bek, jeden z nejlépe nahrávajících beků ligy a on hraje cca 17-18 minut za zápas, většinou. WTF? Není divu, že chce pryč. AV tohle nezvládá. Až odejde, vaše obrana bude těžký odpad. I stařík Boyle bude chybět. Yandle, Boyle pryč... chudák McDonagh. Moc prostoru pod stropem předpokládám mít nebudete. Jestli tam McDonaghovi zbydou Klein, Girardi, M.Staal a McIlrath, tak říkám, že neuděláte PO.

Abych to ještě upřesnil: můžeš si být jistý tím, že takový Karlsson ve svém pásmu 'brání' (nemám ten pojem rád) daleko lépe a efektivněji jak Girardi. Výborně čte hru, má výborný pas, má aktivní hokejku, dokáže ze sraček vybruslit. Nic z toho se o Girardim říct nedá. Dříve dostával Karlsson sady (oprávněně), ale nyní je elitní naprosto ve všem. Samozřejmě, občas je líný, občas udělá hrubku (což pramení z toho, že kontroluje hru, má neustále puk, tvoří a občas riskuje), která jde vidět, které si všimne každý, ale to neznamená, že hůř brání. Čili ve finále není 'defenzivní specialista' jako Girardi oproti typům jako Karlsson v ničem lepší.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

23 (edited by Kostka 20.1.2016 10:50:16)

Re: New York Rangers

Upřímně, nemyslím si, že vysoký počet hitů a blogů je špatnou vizitkou pro obránce. Nemusí to nutně znamenat, že je obránce zabitý ve vlastním pásmu. Koukni na Faulka. Šikovný two-way obránce a loni měl krom 50 bodů i 157 hitů a 114 bloků, což jsou vysoká čísla. Nebo Josi 55 bodů a k tomu 209 bloků. Atd. Naopak si myslím, že to dokazuje všestrannost obránce.

To co jsi psal jsem četl, tvé argumenty beru a říkám, že máš pravdu. Girardi jde dolů, hraje špatně. A jeho smlouva je zabiják, což jsem potvrdil. Ale chtěl jsem tím co jsem napsal jen říct, že radši on, který skočí do střely, hraje do těla a je obětavý, než nemastný neslaný Staal. Ale ve výsledku bych v týmu nejradši neviděl ani jednoho. Takže s tím, že je Girardi momentálně jen průměrný bek souhlasím. A taky souhlasím s tím, že nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo do budoucna zlepšit.

S tím, že budeme mít příští rok v obraně velké problémy je pravda. Bude to hodně zlé. Je smutné, jak píšeš, že šikovný Yandle půjde. A s prominutím přeplacená polena Staal a Girardi budou dal dřepět v týmu.

Situace bude asi taková:

Staal - 5,7M (No Movement Clause)
Girardi - 5,5M (No Movement Clause)
Klein - 2,9M

Tři průměrní obránci za 14,1M. Katastrofa.

McDonagh - 4,7 - jediný opravdu výborný obránce za velmi slušné peníze.

McIlrath 0,6 - nadějný obránce. Ale vedle takového Kleina toho stejně moc neodehraje.

a šestý obránce Skjei? Nebo někdo jiný? Kdo ví, ale protože se bude muset podepsat Kreider, Miller a Hayes, tak asi žádné peníze na někoho kvalitního nezůstanou. Teď je tam prostor jen nějakých 2,3M + 4,5M za Boyla....

24 (edited by kisin 20.1.2016 14:34:13)

Re: New York Rangers

Vždy záleží na kontextu. U defenzivních beků jako Girardi, M.Staal či MacDonald to zpravidla neznačí nic pozitivního. Jeden efektivní, dobře načasovaný hit může být, a zpravidla také je, víc, než 7 hitů za zápas.

Jinak to neber nějak špatně, že bych vám nepřál nebo tak. Raději bych (letos, příští rok, zkrátka obecně) viděl v PO vás jak PIT, NJD či PHI, ale vzhledem k složení vaší obrany, cap situaci a prospect poolu jsem spíš pesimista. Je dobré vědět, že si tu situaci sám uvědomuješ. Holt když někdo dělá dlouhodobé chyby (Stralman x Girardi, jmění za MSL, podpis Glasse, podpis M.Staala, konstantní zbavování se vysokých picků...), je jasné, že se dřív nebo později projeví.

Světlo na konci tunelu je jistě Buchnevich. A solidní výkony Lindberga, Fasta, Millera a myslím, že v poslední době i Kreidera.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: New York Rangers

Dle mého bloky jsou vždy pozitivní statistikou. Ukaž mi jednoho kouče, který bude tvrdit, že ne. Hity jsou jak kdy, ale o ničem extra nevypovídají. Záleží, co to je za hity. Ale obecně je to třeba.

Jeden důležitý blok na PK v PO může rozhodovat o postupu či nepostupu. O tom to je. Gól v blbou dobu může klidně i tým položit.

Re: New York Rangers

On to kisin myslí tak, že když někdo tupě vyhodí puk ze třetiny a soupeř má zadarmo založení protiútoku, tak sice zablokovat jeho střelu je hezký, ale lepší je nezbavit se lacino puku a rozehrát.

Re: New York Rangers

Přesně tak, jak píše jiras. Např. Karlsson tolik blokovat prostě nemusí, protože dominuje, čistě dominuje v possession. Girardi dělá konstatně turnovery, pak těch bloků má tolik, kolik má. Je to zbran na oslabení, jinak moc ne. Navíc tím, že je uzemněný ve svém pásmu unavuje celý tým atd. Dal by se o tom napsat román.

Blokovat a hitovat umí každý ocas (ehm... Hemský, Edward May say hi), minimálně v době, kdy o něco jde. Tvořit, nebýt přehráván, být pozitivním faktorem v possession, to už každý nedokáže.

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

Re: New York Rangers

Promiň, ale nemůžu souhlasit.

"Vysoké číslo hitů a bloků, to není příliš pozitivní statistika." Tady nic o rozehrávce, ani vyhazování puku není.

Jsou TOP beci, kteří do střel skáčou a tím spíše jsou z nich ti nejlepší beci. Umí úplně vše.

Hit v pravou chvíli, to je umění a nedokáže ho každej, tedy alespoň ne takovej hit, kterej je čistej a umí věci změnit, viz Morrow na Michálka, apod.

Blokovat také každej neumí, je třeba se tomu učit, a hlavně mít odvahu a chuť se obětovat pro tým. To také každej nemá. Tohle je v PO hodně důležitý. Kdyby Dallas neměl plnej tým obětavých hráčů, nemáme SC. Doba se sice pohnula, hokej se hraje jinej, ale bloky pořád mají své místo. Loni jen málo hráčů blokovalo puky, Karimu tam od modré padalo snad vše. Letos všichni daleko lépe brání. Padají do střel, lépe používají hokejku, ale i brusle při bránění střel. A rozdíl je vidět.

Stačí se juknout na rozdíl mezi Daleym a Oduyou. Třeba v tom blokování a hitování. Rozdíl a dopad na naši hru je zřejmý, Daleyho body na tom nemohou nic změnit, Oduya je prostě lepší. Daley měl ostatně mizerné i possesion čísla. A tolik kritizovaný Jordie je má naopak solidní. Stats jsou jen stats.

Řada kritiky je prostě přehnané. A často také řada chvály. Kde je dnes Carle a kde byl, když ho Tampa podepisovala? Uvidíme, jaké změny nastanou u Lecavaliera, který měl být done. Demers měl být přítěží na ledě a v kabině a zatím je to opak. Dillon měl hrát do těla, dobře bruslit a mít super potenciál a nic.

Já se přiznám, že nikdy jsem neměl rád typy jako je Karlsson. Já měl vždy raději univerzální typy hráčů, kteří umí útočit i bránit. Proto mám rád Benna. Umí zahrát dopředu, dozadu, umí se poprat, umí hrát PP i PK, umí hitovat a když je to třeba, lehne na led. Tyhle hráče mám rád.

Josi ano, Letang ne. Keith ano, Green ne. A neřeším, v jaké fázi kariéry aktuálně jsou.

Když totiž Hemský neboduje, jeho přínos je nula, anebo spíše méně než nula. Když neboduje Fiddler, pořád hraje do těla, pořád je to nepříjemné hrát proti němu, pořád má buly, pořád udělá pro tým cokoli. Tady vidím zásadní rozdíl. A charakter hráče se obvykle prokáže speciálně v době, kdy se mu nedaří. Když jsou body fuč, musí přijít něco dalšího.

29 (edited by kisin 21.1.2016 01:33:44)

Re: New York Rangers

''You have to pay your dues'' - Jon Cooper

30 (edited by Kostka 21.1.2016 14:48:01)

Re: New York Rangers

Nechci teď slovíčkařit, ale s touto větou moc nesouhlasím, rsp. není moc podložená statistikou: "Např. Karlsson tolik blokovat prostě nemusí, protože dominuje, čistě dominuje v possession. " 

Karlsson má letos 95 bloků. Je mezi obránci v TOP 15 pokud jde o počet zblokovaných střel. Takže argument, že hráč s kvalitní possession a rozehrávkou nemusí tolik blokovat není úplně správná.

Tím nechci říkat, že to co píšeš není pravda. Souhlasím s tím, že bekovi nestačí čistě jen blokovat a hitovat. Čistě defenzivních beků je v NHL čím dál tím méně a v budoucnu snad ani takový druh existovat nebude, ale myslím si, že bloky a hity patří ke kvalitnímu bekovi a jsou spíš pozitivem než negativem. Zmiňoval jsem tady i Josiho, ten má letos už 119 bloků a je v TOP 4. A třeba takový Faulk měl loni 157 hitů a přesto je to parádní two-way bek, který udělal 49 bodů.