Dallas Stars czDallas Stars cz
Stránky o Dallas Stars, týmu NHL
 

 14. 7. 11 Ohlédnutí za draftem 2011  D. Brunclík

První kolo

24. a 25. června 2011 se ve městě St. Paul v Minnesotě konal letošní draft NHL. První volbou Stars a 14. volbou celkově se stal obránce Jamieson Oleksiak.

18letý Oleksiak strávil uplynulou sezónu na Northeastern University, kde dosáhl nejlepšího týmového výsledku v +/- se 13 kladnými body a byl druhý mezi obránci v počtu bodů se 12 body za 3 branky a 9 asistencí ve 34 zápasech.

201 kg vysoký a 111 kg vážící řízný obránce drží hokejku nalevo. Snaží se jít ve stopách Zdena Cháry, jeho fyzické parametry napovídají proč.

Druhé kolo

Jako 44. v pořadí byl Dallasem draftován křídelní útočník Brett Ritchie. Tento 191 cm vysoký a 95 kg vážící pravý křídelní útočník odehrál uplynulou sezónu v dresu týmu Sarnie hrající v Ontario Hockey League. V 49 zápasech vstřelil 21 gólů a na 20 dalších přihrál. V průběhu sezóny se potýkal s mononukleózou.

Hokejku drží na pravé straně a jeho vzorem je anaheimský Ryan Getzlaf.

Třetí kolo

Stars ve třetím kole nevybírali, svoji volbu vyměnili do New Jersey za Jamieho Langenbrunnera.

Čtvrté kolo

Švédský centr Emil Molin byl tím, koho Stars draftovali ze 105. místa. V uplynulé sezóně nastupoval za juniorku Brynas (do 18 let). Ve 36 zápasech vstřelil 31 branek a na 50 dalších nahrál. Jeho slabinou je zatím hra do těla.

183 cm vysoký a 77 kg vážící centr drží hokejku nalevo. Umí zahrát i na křídle.

Páté kolo

V pátém kole (135. pozice) Dallas draftoval dalšího velkého obránce. Stal se jím Troy Vance. Uplynulou sezónu strávil Vance v týmu Victoriaville (QMJHL). Ve 23 zápasech vstřelil jeden gól a přidal i tři asistence.

Tento 198 cm vysoký a 91 kg vážící obránce hrál původně na pozici útočníka. Jeho vzorem je Tyler Myers. Hokejku drží napravo.

Šesté kolo

V šestém kole Stars draftovali ze 165. místa českého odchovance vítkovického hokeje Matěje Stránského. V poslední sezóně hrál za Saskatoon Blades (WHL), v 71 zápasech vstřelil 14 branek a na dalších 12 přihrál a dostal 53 trestných minut. V 10 zápasech playoff pak vstřelil 3 branky a přidal 6 asistencí a 5 kladných bodů v bodování +/.

188 cm vysoký a 88 kg vážící rodák z Ostravy hraje na pravém křídle, hokejku drží napravo.

Sedmé kolo

Finský obránce Jyrki Jokipakka byl vybrán Stars v sedmém kole z celkově 195. místa. Tento 191 cm vysoký a 87 kg vážící obránce hrál v uplynulé sezóně za Ilves v první finské lize. V 48 zápasech vstřelil 1 gól a na 8 dalších přihrál.

Články

Předchozí - Ohlédnutí za draftem 2010

nahoru | na úvod
Web4u

Marken.cz

VHS, DVD, ročenky, životopisy, kroniky, zkrátka vše z NHL, Evropy, Extraligy a reprezentace
www.marken.cz

Vladimír Růžička

Příběh hokejové legendy
www.marken.cz

Prohockey

Web4U | Redakce | Převodovka | RSS | Propagace | Reklama u nás | Mapa

© Loga a známky NHL, týmu Dallas Stars a ostatních týmů jsou ochrannými známkami NHL Enterprises nebo jejich vlastníků.

TOPlist