Hlavní zprávy

Ohlasy po pátém utkání

Hokejisté Dallasu zvládli velmi důležité utkání na ledě Nashvillu, když v pátém střetnutí vyhráli v Bridgestone aréně 5:3, díky čemuž se ujali vedení v sérii 3:2. Co k utkání řekli Jim Montgomery, Jamie Benn, Tyler Seguin a Ben Bishop?

JIM MONTGOMERY

K výkonu první útočné formace…
Bylo to vskutku parádní. Hráli s velkou vervou a chtěli být na ledě co nejčastěji, jak jen to šlo. Jamie Benn i několikrát na střídačce na mě pokoukával, abych je tam pustil znova. Chtěli to, cítili se skvěle a především hráli opravdu parádně.

O ofenzivním výkonu všech formací…
Myslím si, že všechny naše formace předvedly skvělý výkon. U první branky to byla velmi dobrá akce Roopeho formace, kdy puk koloval z hokejky na hokejku a z toho vyústila branka. Dělali jsme spoustu věcí správně. Myslím si, že se zlepšujeme a stále se ještě musíme zlepšit. Další zápas bude totiž hodně těžký, protože po něm můžete někomu ukončit sezónu, takže nás nyní čeká velká zkouška.

K Jasonu Dickinsonovi…
Stále se k tomu vracím, ale myslím si, že Jasonovi a Roopemu hodně pomohlo tažení Texasu v Calder cupu v minulé sezóně. Hodně díky tomu zlepšili svou hru a jsou nyní našimi oporami. Ví, jak si lépe vytvořit šance a jak je především i zakončit. Je velmi zábavné je sledovat, když létají v útočném pásmu a vyměňují si puk.

K tomu, že znova spojil TOP útočné trio dohromady…
Velmi rád jsem míchal se složením dvou formací, protože to i hodně záleželo na tom, zda jsem hráli doma či venku. Pokud však bude první formace hrát takto, tak nemám důvod do toho nějak zasahovat.

Že se i v takových utkáních dají vstřelit „pěkné“ branky…
Je to nejlepší možné období, kdy se vám může rozjet vaše ofenzivní síla. Naše střelecké úspěšnost v základní části byla někde kolem osmi procent. Nevím zda je to správně, ale v poslední dvou utkáních to musí být mnohem více, jako například čtyřicet procent.

Na konzistenci výkonů…
Myslím si, že máme v týmu hodně hráčů, kteří čekali velmi dlouho, aby si znova zahráli play off. Když už jsme nyní v boji o Stanley Cup, tak hráči stále bojují s obrovskou chutí. Hrajeme nejlépe, jak jen můžeme a i proto se nám nyní daří lépe v ofenzivě, ale myslím si, že se musí hrát i velmi špatně proti naší defenzivní hře.

K posledním deseti minutám…
Líbí se mi, jak se nám podařilo utkání zakončit. Po tom co Nashville snížil na 5:3, tak se mi následných pět minut příliš nelíbilo, ale poté jsme znova začali hodně bruslit, bojovali jsme, hodně drželi puk na svých holích a především jsme skvěle hráli v naší obranné třetině. Moc jsme ani nevyhazovali puk na zakázané uvolnění, takže to bylo taktéž velmi dobré.

K brankáři Benovi Bishopovi...
Myslím si, že pro Bena je tohle životní sezóna. Jsem ohledně jeho výkonů trochu zaujatý, ale dle mě by měl být jedním z aspirantů na Vezinu trofej a doufám, že poté ve Vegas tohle ocenění dostane.

K sebevědomí týmu…
Myslím si, že nám nyní trochu narostlo. Hráči si nyní moc dobře uvědomují, jak na tom jsou, a proto také všichni strašně chtějí být na puku nebo se o něj porvat. Nyní se všichni hráči cítí hodně dobře. Je skvělé, jak na tom jsme, ale musíme v tom vytrvat a pořádně se připravit na šestý zápas.

K tomu, jak spolu hraje hlavní útočné trio…
Je tam spousta talentu a na ledě si i hodně rozumí. Musí být velmi těžké je bránit, protože nyní hrají s hodně velkou lehkostí. Vše to bylo krásně vidět u jejich první branky. Jamie skvěle získal puk, následně ho předa Tylerovi, který podle chtěl střílet z první, ale nakonec kotouč podržel a předložil ho Alexovi před prázdnou bránu, a ten neminul.

JAMIE BENN

Proč se tak v utkání dařilo první formaci…
Myslím si, že se nám velmi dobře dařila kombinace. Velmi dobře jsme bruslili a skvěle mezi sebou spolupracovali a díky tomu jsme si dokázali vytvořit naše šance.

K tomu, že stále zůstali velmi dobře soustředění, ikdyž tam v první třetině nějaké šance neproměnili…
Je vždy velmi pozitivní, když si v utkání dokážete vytvářet šance. Pekka je skvělý brankář. V celé sérii už předvedl několik úžasných zákroku, především i proti mě. Pozitivní je, že si ty šance však dále připravujeme. Je jasné, že když se je nepodaří proměnit, tak to lehce naštve, ale stále jsme si zatím šli, a to se nám nakonec i vyplatilo.

Zda i ostatní formace přispívají k tlaku, který dokáže první formace vytvořit…
Všichni se zde snažíme hrát stejným stylem a dodržovat systém, který po nás trenéři chtějí. Jsme díky tomu nyní úspěšní a musíme v tom i nadále pokračovat hrát takový stylem.

Zda to tak přesně zamýšlel před třetí brankou, že tak odstrčí Ellise…
V té chvíli nad tím tak nepřemýšlíte. Je to jen o tom, kdo získá puk a vy jen chcete udělat cokoliv možné, aby jste jej získali vy. Nakonec to však dopadlo, jak dopadlo, že jsem Ellise odstrčil, poté ihned přihrál Radsovi, a ten se parádně trefil.

K tomu, že byl Ben Bishop nominován mezi finalisty o Vezinovu trofej…
Je to skvělé. Nemůžu však říct, že by mě to překvapilo. Všichni zde moc dobře víme, jak jen Ben parádní, je to skvělá nominace a naprosto zasloužená. Odvedl velký kus práce a prožil si v sezóně i několik komplikací, což jen dokázalo, jakým je profesionálem a především i jeho soutěživost. Pracuje na sobě každý den, což se mu jen vrací v zápasech. Je to pro něj velká čest.

TYLER SEGUIN

K jeho formaci, která v utkání vypadala skvěle…
Hodně jsme makali. Myslím si, že už první třetina byla z naší strany hodně dobrá, vytvářeli jsme si šance, které jsme sice neproměnili, ale to nás nesrazilo. Ve druhé třetině už to pak bylo jiné.

Že se jim podařilo přehrát Nashville…
V naší formaci je velká porce talentu a hokejového umu, ale když jedeme na plný plyn, tak jsme schopní hrát proti komukoliv. Nashville je hodně dobrý tým a v utkání měli i hodně dobré pasáže. Myslím si, že především jejich brankář odvedl skvělou práci, především potom v první třetině. Bude to ještě hodně těžké utkání, které nás nyní čeká v Dallasu.

O hře Jamieho Benna…
Myslím si, že svým forčekingem dokáže už některých hráčům i trochu nahnat strach. Je to už i lehce vidět, že příliš moc hráčů Nashvillu s ním nechce jít do souboje u mantinelu, ani já bych nechtěl. Je to obrovský hráč, který dělá vše pro to, abychom byli úspěšní.

Zda se nyní trochu cítí, jako superstar…
Myslím si, že tato výhra byla zcela týmová. V různých momentech se objevili jiní hráči. Rads vstřelil důležité branky a Jamie bojoval, jak jen to šlo. Jason Dickinson poté též dal dva góly, náš brankář byl opět parádní a mnoho hráčů zblokovalo kvantum střel Nashvillu. Skvělý výkon podal i Radek Faksa. Je to prostě práce celého týmu a nikdo se vůbec nezajímá o to, zda za to může jen on či ne. Je to nyní obrovská radost takto hrát.

Jaké to je sledovat Jasona Dickinsona…
Je to skvělé a myslím si, že po celou sérii můžeme sledovat hráče, kteří se jeví ve parádním světle. Roope se do toho parádně vložil, Jason taktéž a především poté i Miro Heiskanen. Myslím si, že všichni tito mladí hráči se play off vůbec nijak nezalekli. Celý tým prostě předvádí úžasnou práci. Nicméně zápas musíme rychle zahodit za hlavu. Na cestě zpět si zahrajeme karty, promluvíme si o zápase a poté už se musíme soustředit na další.

K prostoru, který dostal při své asistenci…
Jsou to prostě jen instinkty. Tak nějak jsem věděl, kam jede, ale ještě jsem neviděl záznam, nicméně jsem věděl, že po mě Johansen jde, takže jsem musel rychle nahrát. Nicméně jsem po cestě na střídačku poté Radsovi říkal, že to taky mohl vstřelit do středu brány, a né mě tak děsit. Byla to parádní rána.

BEN BISHOP

Na to zda výkon v tomto utkání ukázal, čeho je první formace schopná…
Byli skvělí celou sezónu, ale tento zápas skvěle ukázal co všechno společně dokážou. Všichni tři zahráli skvělý zápas, a je to pro nás velmi důležitá výhra. Nicméně další zápas bude ještě těžší.

Na to, jakým způsobem tým vletěl do zápasu, a hrál tak celý zápas…
Myslím si, že jsme první třetinu zvládli skvěle. Věděli jsem, že na nás budou chtít vletět a že je jejich fanoušci poženou vpřed. Bylo to jen o tom, abychom tohle přežili a snažili se hrát svou hru. Po celou sérii se nám tohle velmi dobře daří a musíme se v tom snažit pokračovat.

Jaké nyní tým podává konzistentní výkony…
Všichni skvěle bojují a jsou za to odměněni. V šatně je i hodně zkušených borců, kteří ví, jak na to, a to nám též hodně pomáhá. Hráči, kteří přišli před trade deadline nám hodně pomohli.

Jak se cítil, když zjistil, že je mezi finalisty o Vezinovu trofej…
Bylo mi to řečeno včera. Je to pro mě obrovská čest. Je to sice individuální trofej, ale myslím si, že je to týmová věc. Spoluhráči mi v sezóně hodně pomáhali a odvedli pro mě velkou porci práce. Je to čest, ale je to odměna pro celý tým

Na to, jakým stylem Dallas ukončil zápas…
Věděli jsme, že to na konci zápasu bude hodně těžké. Před svými fanoušky hodně bojovali. Bylo tam i hodně důležitých bloků naší obrany. Hodně jsme dělali i ty malé věci potřebné k vítězství. Blokovali střely, snažili se krýt poté i dorážky a byli jsme za to odměněni výhrou.

K výkonu Jasona Dickinsona…
Hraje opravdu skvěle. Už jsem mu říkal, aby víc střílel. Něco udělal se svou holí a nyní se mu to vše vrací a jsem na něj velmi hrdý, protože si to zaslouží. Hraje nyní hodně dobře a byl jsem jen velmi rád, že za to byl v utkání odměněn dvěma brankami.