Hlavní zprávy

Ohlasy po třetím utkání

Třetí zápas série a tedy první před fanoušky Dallasu je už za námi, když v něm bohužel zvítězili hostující hokejisté z Nashvillu, kteří i s trochou štěstěny přetlačili Stars 3:2. Co k zápasu řekli trenér Montgomery, obránce Klingberg a brankář Bishop?

JIM MONTGOMERY

K výkonu Dallasu…
Prvních osm minut jsme hráli hodně opatrně, ale zbývajících dvaapadesát minut jsme už hráli velmi dobře. Jsem rád, že toho mohu být součástí. Naši fanoušci byli skvělí a větší rachot v aréně jsem ještě letos nezažil. Hráči odehráli velmi dobré utkání.

Ohledně Bena Bishopa…
Hráči se musí snažit jej podržet, tak jako on v některých zápasech zase podržel nás. Zda by Ben chtěl některé věci vzít zpět? Určitě ano, ale musí se zase Nashvillu uznat, že to zahráli velmi dobře a tlačili vše na bránu, kde na něj neustále doráželi.

Na předvedenou hru ve třetí třetině…
Pekka Rinne byl velmi dobrý. Kdyby nevytáhl ten zákrok proti Jamie Bennovi, tak bychom vedli 3:2 a fanoušci by zřejmě zbořili i střechu AAC. Každopádně musíme se snažit najít více způsobů, jak dostat puk do brány. Například, když máte minutu a půl přesilovku pěti proti třem, tak prostě musíte skórovat. Za to jsou přeci nejlepší hráči placeni.

K přesilovce Dallasu…
Myslím si, že jsme si v nich vytvářeli dost šancí. Bylo tam hodně střelby. Ani sám vlastně nevím kolikrát jsme v přesilovkách vystřelili, ještě jsem se na to nedíval. Dařilo se nám dostávat do pásma i rozjet kombinaci. Myslím si, že tam byly dobré ofenzivní myšlenky, které vedly ve spoustu vyslaných střel.

Co řekl týmu po zápase…
Nikdy nejste tak dole a ani nahoře. Je to jen 1:2 a myslím si, že ve dvou ze tří zápasů jsme byli lepším týmem. Pokud takto budeme hrát, tak doufám, že se na nás hokejoví bohové znovu usmějí a nakloní štěstí na naší stranu.

K promarněné dvojnásobné přesilovce…
Potřebujeme vytvořit více prostoru. Myslím si, že bylo znát, že jsme si to strašně chtěli přihrát do prázdné a puk se moc nehýbal. Když jsou oni ve třech a my v pěti, tak se musíte snažit je víc rozhýbat, puk musí létat z hokejky na hokejku a poté se ten prostor více otevře a vy můžete střílet z první.

O vůdcovstí Jamieho Benna…
Myslím si, že to bylo tak 7:1 na střely pro Nashville, než Jamie vletěl do Jarnkröka před naší střídačkou. Benn je naším vůdcem a očividně i tím hráčem, který dokáže pozvednou naší intenzitu a vůli do zápasu.

K zlepšenému vhazování…
Vhazování jsme dnes měli velmi dobré. Centři v této disciplíně byli mnohem lepší, ale nutno dodat, že jim i hodně pomohli i hráči na stranách a je jedno, kde se zrovna vhazovalo, jestli v obranné či útočné třetině. Obránci a křídla odvedli též velmi dobrou práci při vhazováních.

JOHN KLINGBERG

Na problémy spojené s proměňováním přesilovek…
Nejsou dostatečně dobré. Očividně už se to s námi možná trochu táhne, že víme, že v nich prostě neskórujeme. Musíme si v nich však vybojovat určité momentum, které potom nabudí celý tým. Bohužel nyní naše přesilovkové formace pokulhávají. Druhá je na tom lépe a my se musíme snažit je dohnat a znova přidat nějaké góly v početní převaze.

Na ofenzivní snahu ve třetí třetině…
Cítíme se velmi dobře. Chceme střílet více branek. Pekka však chytal velmi dobře. Nicméně si myslím, že dokážeme udělat nějaké věci navíc, které by vedly k dalším brankám. Víc bychom se především měli tlačit na bránu. Myslím si, že posledních patnáct minut jsme měli velmi dobrý tah na bránu. Musíme se snažit tohle však provádět po větší část zápasu než jen na konci.

K neproměněné přesilovce 5v3…
Měli jsme si vytvořit lepší šance. Myslím si, že jsme to zahráli trochu ve stresu. Chybí tam lehce ta sebedůvěra. Nicméně to je věc, kterou se do příště musíme snažit znova zvednout a zlepšit. Koukneme se na to na videu a něco si k tomu ještě řekneme.

Na náladu v týmu, když prohrával 0:2…
Nepanikařili jsme. Stále jsme se snažili hrát svou hru. Věřili jsme v náš systém. Věřili jsme, že když budeme tlačit na jejich TOP čtyři obránce, že budou unavení. Strávili na ledě totiž velkou porci času. Takže to je to samé co chceme předvádět i v dalším zápase.

BEN BISHOP

Na jeho výkon ve třetím zápase…
Jsou zápasy, ve kterých se prostě puk odráží pro vás špatným směrem a naopak pak zase ty, ve kterých to jde vždy mimo klec. Nic to však nemění do dalšího zápasu, ve kterém se to může opět otočit.

K první inkasované brance…
Bylo to nešťastné. Hodně blbý gól. Je to jeden z těch, které musíte chytit. Trochu se mi totiž při té střele spojily myšlenky. Nejdřív sem totiž ten puk chtěl jen vyrazit, ale pak sem ho chtěl chytit, díky tomu jsem si ho tak potom srazil do brány. Je to nešťastné, ale bohužel se to občas stává.

K vůdcovství Jamieho Benna…
Je to skvělý hráč. Není zvolen kapitánem jen tak náhodou. Dělá všechny ty správné věci co by kapitán měl dělat na ledě i mimo něj. Je to skvělý hráč v kabině a velký bojovník na ledě.