Hlavní zprávy

Rozhovory po prvním utkání v Nashvillu

Pojďme si nyní projít postupně co k prvnímu vítěznému utkání na ledě Nashvillu řekli trenér Montgomery, kapitán Jamie Benn, obránce Miro Heiskanen a brankář Ben Bishop.

JIM MONTGOMERY

Na to, co si myslí, že změnilo druhou polovinu utkání.
Myslím si, že jsme začali více bruslit. Hlavně jsme začali vyhrávat více osobních soubojů a snažili jsme se hrát více do těla.

K tomu, zda jdou na adresu MIRA HEISKANENA říct ještě nějaká superlativa.
Ne, to nejdou. Jak už říkám celou sezónu, tak jsme jen velmi rádi, že ho tady máme.

Na výkon nováčků, pro které to bylo jejich první utkání play off.
Byli úžasní. Paradoxně hráči, pro které to byl první zápas v play off, byli našimi nejlepšími. Myslím si, že svou hrou strhli i zbytek týmu. Je skvělé, že máme v týmu takové hráče, jako jsou Roope Hintz, Jason Dickinson a především Mira Heiskanena. Možná na někoho zapomínám, ale spíš bychom také neměli opomínat Bena Bishopa, který opět předvedl parádní výkon. Mám na mysli první třetinu, ve které Predators byli lepší a krom naší jedné přesilovky kontrolovali hru. Nebýt Bishopa, tak to klidně mohlo být 4:0.

Jak je důležitá komunikace Bena Bishopa s hráči v takové aréně, jako je Bridgestone aréna.
Ano, v téhle hale je komunikace mezi hráči velmi obtížná. Neslyšíme se skoro sami mezi sebou. V zápase na hráče klepám, aby věděli, že mají jít na led. Nicméně cit pro hru Bena byl velmi vidět především třeba na konci, kdy chytil jednu ze střel a zbytečně puk nedržel v lapačce a naopak ho rozehrál, abychom tak už dohráli zbytek zápasu a nemuselo se především znova vhazovat.

Co si myslí o přesilovkách.
Druhá přesilovková formace byla skvělá. Naopak první musí být v dalších zápasech mnohem lepší.

O tom, zda byl spokojený s předvedou hrou.
Ano. Stále bychom však rádi vylepšili naše starty do utkání. Myslím si, že jsme byli trochu nervózní, naše nohy byly hodně těžké. Střídali jsme skoro každých dvacet vteřin, což u nás není normální. Nicméně nějakým způsobem jsme se do toho play off tempa dostat museli.

JAMIE BENN

Na výkon Mira Heiskanena.
Skvělý zápas. Už na zápas se připravuje, jako velký profesionál a následně i v utkání předvede špičkový výkon. První zápas se mu hodně vydařil a hrál s velkým přehledem.

K podpoře obránců v útočné fázi hry.
Snažíme se co nejvíce dostávat puky na modrou, aby odtud mohli naši obránci střílet. Je to jednoduché takto hrát a prvním utkání se nám to i vyplatilo. Snažíme se střílet z každé pozice. Žádný speciální výběr místa, prostě to jen posílat na bránu. Pekka je jedním z nejlepších brankářů v lize a my se to jen na něj snažíme nějak dostat a především jej překonat.

Na psychiku týmu, jenž po těžkém začátku zůstal nadále klidný.
Myslím si, že jsme v první třetině přežili bouři. První třetinu jsme prohráli, což jsme nechtěli, ale i tak se nám ve zbytku utkání podařilo najít správnou cestu a dovézt zápas do vítězného konce.

O získaní sebedůvěry po prvním vyhraném utkání na ledě Nashvillu.
Cítíme se teď velmi dobře. Musíme si to však přenést do dalšího zápasu. Nashville má skvělý tým. Myslím si, že ještě nejsou tolik nervózní, protože ví, že je stále ve hře hodně zápasů. My se však musíme soustředit pouze na sebe a snažit se urvat další zápasy.

MIRO HEISKANEN

K jeho prvnímu utkání v play off.
Bylo to parádní. Mělo to skvělou atmosféru a cítil jsem se na ledě opravdu dobře.

Jestli se ke svému prvnímu utkání v play off NHL připravoval jinak.
Ani ne, připravil jsem se na zápas zcela stejně, jako na těch 82 předešlých. Snažil jsem se hrát svou hru a předvést na ledě to nejlepší. Ani sem nad tím nijak nepřemýšlel, že to je můj první zápas v play off. Prostě jsem hrál a snažil si to užít.

K tomu, že se mu podařilo překonat krajana Pekku Rinneho.
Je to skvělý pocit. Pekka je velmi dobrý brankář. Je parádní, že se nám podařilo vstřelit tři branky, které nám přinesly první výhru.

K výkonu dalšího nováčka Roopeho Hintze.
Je to skvělý hráč a velmi jej potřebujeme. Je hodně rychlý, parádní bruslař a má velmi dobrý tah na bránu. K naší hře se hodně hodí.

BEN BISHOP

K obranné hře, která na začátku utkání dostala hodně zabrat.
Věděli jsme, že je Nashville hodně dobrý tým a především potom před jejich fanoušky. Nastoupili na nás s hodně velkou vervou a myslím si, že jsme předvedli hodně dobrý výkon, když jsme přežili jejich úvodní tlak. Prostě jsme se tím probojovali.

Na první zápas Mira Heiskanena.
Hrál prostě naplno. Mě už to ani nepřekvapuje, ale je to hodně impozantní. Hraje, jako kdyby už hrál ligu deset let. Hraje hodně efektivně a některých věcích co dělá v obraně velmi dobře si ani nevšimnete. Myslím si, že z něj do budoucích let roste velká hvězda.

Na komunikaci v Bridgestone aréně.
Snažíme se mezi sebou bavit, jak jen to jde. Někdy se slyšíme, někdy však ne. Je to jen jedna z těch věcí, kdy se snažíte na spoluhráče křičet nějaké instrukce a pak už jen čekáte zda vás slyšeli a udělají to nebo naopak.

Jak se vypořádal s útočnou prací obránců Nashvillu.
Mají hodně elitní obránce. Mám pocit, že jejich obránci jsou nejvíce skórujícími v lize a je to na jejich hře hodně vidět. Mají ve svých řadách hodně talentované beky a je jedno, do které řady se podíváte. Je velmi důležité si je neustále hlídat, protože jak jim dáte prostor, tak oni ho využijí a vytváří šance pro celý tým.