Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars porazili Panthers, a konečně jsme se tak dočkali výhry!

Do třetice všeho dobrého jsme si říkali před utkáním a skutečně jsme se i po následných šedesáti minutách dočkali prvního vítězství pod naším dozorem, když si Dallas poradil s Floridou poměrem 4:2. O vítězství se především velkou mírou postarala první formace, když Benn, Radulov a Seguin dohromady nastřádali deset bodů.

Zápas však opět nezačal dle našich představ, protože šla Florida opět velmi rychle do vedení. Tentokrát to oproti minulým zápasům bylo až ve 3. minutě, když Huberdeau od mantinelu poslal puk před bránu, kde jej tečoval ALEXANDER BARKOV. Tato branka navíc znamenala i konec Bishopovi neprůstřelnosti, která se tak nakonec zastavila na 233 minutách a 4 vteřinách.

Stars první inkasovaná branka trochu položila a domácí hokejisté se následně nemohli dostat do tempa. Velmi rychle tak trenér Montgomery sáhl do sestavy a přibližně od 13. minuty spolu opět hrála elitní trojice. Což se nakonec i vyplatilo, protože v 18. minutě Seguin zpoza nahrál před bránu, kde se dostal k JAMIE BENNOVI, jenž ho poslal do hostující sítě.

Ve druhé třetině Dallas opět přidal a domácí se hnali do útoku seč to jen šlo. Zhruba v polovině utkání hráli Stars přesilovou hru, kterou se podařilo využít JOHNU KLINGBERGOVI, jenž dostal přihrávku na modrou a následně se svou střelou zápěstím mířil přesně k tyči.

Bohužel vedení Dallasu vydrželo jen do další přesilové hry Floridy, když Seguin putoval na trestnou za vyhozený puk. V početní výhodě nakonec Panthers rozjeli úspěšnou kombinaci, na jejímž konci byla střela ALEXANDRA BARKOVA z levého kruhu a Bishop bohužel přes stínícího hráče nic neviděl.

Na konci druhé třetiny hráli Stars přesilovou hru, kterou se jim i málem podařilo využít ještě těsně před sirénou, když Radulov poslal střílenou přihrávku před bránu, kde byl Hintz, jenž usměrnil kotouč do sítě, jenže kotouč překročil čáru až po konci druhé části.

Zřejmě zlomovým okamžikem bylo trefené břevno Hoffmanem, jenž dostal příliš prostoru v útočné třetině a se svou střelou poté trefil brankovou konstrukci. Naopak na druhé straně v 51. minutě Seguin zachytil vyhozený puk a následně vyslal Benna s Radulovem do útoku 2 na 1, čemuž ještě pomohl pád Eklbada, a tak následně jen Benn přihrál ALEXANDRU RADULOVI, jenž poslal puk do sítě.

V závěru Panthers ještě zkusili hru bez brankáře, ale to se jim nakonec nevyplatilo, když Seguin vybojoval puk u mantinelu, aby následně vyslal ALEXANDRA RADULOVA, jenž sice se svou střelou netrefil prázdnou klec, ale to bylo kvůli hozené hokejce jednoho z obránců Floridy, a tak rozhodčí nařídili technický gól.

Stars tedy nakonec porazili Panthers 4:2, když se o vítězství Dallasu postarala především první formace.