Hlavní zprávyZápasové reportáže

Seguin opět dvakrát skóroval, Ottawa ale vyhrála v prodloužení

Stars byli před zápasem s Ottawou favoritem, alespoň podle fanoušků. Liga jako je NHL je ale velmi vyrovnaná a tak to ani dnes večer nebylo podle zamýšleného scénáře.

Stars šli brzy do vedení, když si v přesilovce Seguinův centr na Benna srazil bruslí do vlastní brány Ben Harpur – 1:0. Průběh zápasu ovlivnila situace z první třetiny, když Hamhuis v pádu přisedl Bishopovi levou nohu. Hosté málem vstřelili gól, po přerušení byl Ben Bishop ošetřen, ale do druhé třetiny už nastoupil Kari Lehtonen.

Stars ve druhé třetině přiložili pod kotel. Puk na modré vybojoval Janmark, ale po krátkém úniku neskóroval. Pitlickovi akci okolo pravého mantinelu zakončenou krásnou přihrávkou Roussel také zahodil. Těch šancí měl Dallas mnohem víc, ale to zakončení je poslední dobou velká bída.

Na straně druhé tak hosté udeřili v závěru třetiny. Na trestné lavici byl Shore, u mantinelu zlomil hokejku Pitlick, Sens dobře zakombinovali a vteřinu před koncem třetiny srovnal Hoffman – 1:1.

Necelých sedm minut před koncem třetí třetiny vystřelil v rychlém protiútoku z levého křídla Matt Duchene a Lehtonen si srazil puk na bližší tyči do sítě – 1:2. Dallas měl ve druhé třetině dost šancí na to, aby Ottawu definitivně poslal do kolen. Neproměnil je a tak znovu doháněl soupeřův náskok. Už potřetí v řadě.

Stars odvolali gólmana, hosté dvakrát vyhodili puk z pásma ale ani jednou prázdnou branku netrefili. Nespokojený Seguin si vyměnil hokejku, vyhrál buly, Hamhuis vystřelil, puk z chumlu přisunul Janmark Seguinovi, který se parádně trefil do horního rohu – 2:2. Jestli si někdo myslel, že Dallas třetí zápas v řadě dokáže takhle srovnat, já jsem to rozhodně nebyl.

V prodloužení po šanci Klingberga ujel do úniku Erik Karlsson a překonal Lehtonena mezi jeho betony – 2:3. Stars potřebovali dva body a mají jeden. O další se musí pokusit v Nashvillu, kde to budou mít hodně těžké.

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin – Brett Ritchie
Devin Shore – Mattias Janmark – Alexander Radulov
Antoine Roussel – Jason Spezza – Tyler Pitlick
Gemel Smith – Jason Dickinson – Remi Elie

Marc Methot – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Stephen Johns – Julius Honka

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Nehrál: Nitz
Zranění: Radek Faksa (noha), Esa Lindell (nemoc), Martin Hanzal (záda)

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.