AktualityWeblog

Výlet do Dallasu – Trénink Stars – díl 2

Třetí den pobytu v Planu (předměstí Dallasu) jsem se vydal na trénink Stars. Ten byl v jejich tréninkovém středisku ve Friscu. Původně jsem si myslel, že trénink je v Planu, protože i tam mají halu, a tak jsem na trénink přijel pozdě. U haly je velká garážová budova a bylo tam napsáno, že se za parkování platí 15 dolarů. Tak jsem zaparkoval za halou a doufal, že za tu hodinu mě nikdo nedá pokutu, protože i tam to bylo pro někoho rezervováno.

Trénink Stars ve Friscu

Curt Fraser, Jeff Reese a Stu Barnes
Curt Fraser, Jeff Reese a Stu Barnes

Do haly ke kluzišti se v pohodě dostanete. Nikdo to nehlídá, tréninky ve Friscu jsou volně přístupné. Pokud je trénink v AAC, je uzavřený.

Vlastní trénink byl samozřejmě pro fanouška Stars zajímavý, že. Na ledě vždy probíhalo nějaké cvičení. V každé brance gólman. Hráči sehrávali nějaké akce se zakončením, všelijak se měnili. Zhruba po deseti minutách si je Hitchcock zavolal k sobě, něco jim vysvětloval a kreslil na tabuli a pak šli na nové herní cvičení.

Abych řekl pravdu, ze začátku jsem tomu nevěděl hlavu a patu, později jsem snad trochu pochopil. Obránci hráli na tréninku v černých dresech, dva útoky v bílých dresech a dva v zelených. Třeba Radek Faksa hrál v bílém se Smithem a Pitlickem. Při těch cvičeních se všelijak míchali, byl v tom docela zmatek. Oni tomu asi rozumí, ale když tam přijdete poprvé, nevíte tomu hlavu, patu.

Jedno cvičení třeba začínalo z červené čáry akcí 3 na 2, jakmile útočící hráči zakončili nebo jim obránci sebrali puk, hrálo se na opačnou branku 5 na 5. Jakmile zakončili, šly na řadu další dvě pětky. Několikrát dokola, pěkně v tempu. A do toho Ken Hitchcock každou chvíli pískal a furt něco hulákal.

Mimochodem, Hitchcock v té sportovní soupravě s bruslemi na nohách s rukavicemi a hokejkou mi přijde docela srandovní 🙂

Nácvik přesilovek

Potom třeba byl nácvik přesilovky. Přesilovková formace šla proti bránící. Na buly chodil místo Faksy  Gemel Smith proti první lajně. Jakmile chytl puk Kari Lehtonen nebo ho bránící tým dostal z pásma, na druhé straně hrála další přesilovková formace proti bránící. A furt tak dokola.

Pak zase následovala porada, myslím že se přesilovky ještě opakovaly a pak se šlo na nácvik tečování střel. Na modrou si stoupli tři obránci (Klingberg, Johns, Lindell – myslím), před brankou chvíli tečoval Roussel, chvíli Alexander Radulov. V brance byl Kari. Na druhé straně zase další hráči.

Pak už se někteří odebrali do kabiny, někteří mladí ještě stříleli na Bishopa a na druhé straně trénovali tečování Smith a Faksa (jeden střílel, druhý tečoval).

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.