AktualityHlavní zprávy

Dallas získal mladého finského brankáře Jussiho Rynnäse

Dallas Stars rozšiřují svou brankářskou základnu, když do organizace Stars přichází mladý finský brankář Jussi Rynnäs, který s týmem podepsal dvouletou smlouvu.

6141122Jussi Rynnäs strávil předchozí sezónu ve své rodné zemi, kde chytal za Kärpät Oulu. V zákládní části SM ligy odchytal dohromady 40 utkání, ve kterých měl velmi dobrou úspěšnost 93,9 % a průměr 1,51 branky na zápas. Ve vyřazovacích bojích se však Rynnäs objevil v bráně Kärpätu pouze ve třech utkáních, protože se finský brankář zranil. Kärpät však nakonec dokázal SM ligu vyhrát i bez své brankářské jedničky.

„Je to velmi dobrý brankář a do budoucna je hodně nadějným příslibem pro naší organizaci,“ pověděl na adresu mladého finského brankáře Jim Nill.

Pro Rynnäse to bude jeho druhý pokus v NHL. Stars měli o tohoto mladého brankáře velký zájem už v roce 2010, ale Rynnäs se  rozhodl pro Toronto Maple Leafs, se kterým nakonec podepsal nováčkovskou smlouvu. V organizaci Maple Leafs strávil tři sezóny, když nejvíce strávil ve farmářském týmu Toronto Marlies (AHL), kde dohromady odchytal 69 utkání, ve kterých měl úspěšnost 91 % a průměr 2,64 branky na zápas. Do NHL poté nakoukl pouze ve třech případech, které mu však nevyšly přesně podle představ, protože v nich měl úspěšnost 84,8 % a průměr 3,85 na zápas.

„Rozhodl se, že se vrátí zpět do Evropy, aby se zlepšil a my si myslíme, že velmi dobře rozšíří naší brankářskou základnu,“ pověděl dále Nill. “ Jakmile sem přijede, tak nejlépe uvidíme, jak na tom ve skutečnosti je. Jussi pravděpodobně stráví nějaký čas v AHL, kde bude působit v našem farmářském celku, aby si zvykl na rozdílný styl hry a následně uvidíme, jak si s tím dokáže poradit.“

Nill dále  doufá, že bude Rynnäs tlačit na brankářskou naději Dallasu Jacka Campbella, aby se zlepšoval, a vytvořili tak velmi kvalitní dvojici v Texasu. To samé poté platí i v případě týmové dvojky Anderse Lindbacka, kterého v případě zranění či špatné formy může právě tento mladý fin nahradit.