AktualityHlavní zprávy

Stars hlásí první úlovek mezi volnými hráči, když získali Anderse Lindbacka

Dallas Stars hlásí první posilu z trhu volných hráčů, když nakonec získali do brankoviště švédského brankáře Anderse Lindbacka, jenž by měl krýt záda týmové jedničce Karimu Lehtonenovi. Lindback podepsal s Dallasem jednoletou smlouvu.anders_lindback_2013_02_12

Generální manažér Dallasu Stars Jim Nill dnes získal do organizace švédského brankáře Anderse Lindbacka, jenž nakonec s týmem podepsal jednoletou smlouvu, která mu vynese 0,925 miliónu $.

Anders Lindback odchytal v minulé sezóně 23 utkání v dresu Tampy Bay Lightning, kde měl nakonec úspěšnost 89,1 % a průměr 2,6 gólů na zápas. Švédský brankář také v jednom utkání dokázal vymazat všechny střelce, a připsal si tak svůj jediný shutout. Lindback také odchytal všechny čtyři zápasy Tampy Bay v play off, protože týmová jednička Ben Bishop byl zraněný. V play off měl rodák Gavle úspěšnost 88,1 % a průměr 3,91 branek na zápas.

„Anders byl efektivní, jak v Nashvillu, tak i v Tampě,“ řekl na adresu nové dvojky Jim Nill. „Je to brankář, kterého Mike Valley, náš trenér brankářů, hodně dobře zná a jeho věk a zkušenosti přesně zapadají do našeho kolektivu.“

Lindback dohromady v NHL odchytal 85 zápasů v dresu Nashville Predators a Tampa Bay Lightning. Celkově v nich měl úspěšnost 90,4 % a průměr 2,74 branek na zápas. Také si v nich připsal dohromady tři shutouty. V play off se poté objevil v pěti zápasech, ve kterých měl nakonec celkovou úspěšnost 89 % a průměr 3,68 branek na zápas.

Anders Lindback byl draftován Nashvillem v roce 2008 z celkové 207. pozice.