Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars doma otočili vývoj utkání, a vyrovnali tak sérii

V noci ze středy na čtvrtek se v AAC hrálo už čtvrté utkání mezi Dallas Stars a Anaheimem Ducks, do kterého lépe vstoupili hosté, kteří se museli v utkání obejít bez Getzlafa a Selänneho a ihned v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok. Stars však od druhé třetiny přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a zaslouženě nakonec dovedli utkání do vítězného konce v poměru 4:2, a do Anaheimu se tak přesouvá série za stavu 2:2.

486323995_slideOproti třetímu utkání udělali Ducks v sestavě hned několik změn, když dvě z nich byli kvůli zranění hráčů, protože Stephane Robidas si v třetím měření sil obnovil svou zlomeninu nohy a Ryan Getzlaf byl vyřazen ze soupisky jen pár okamžiků před startem zápasu kvůli zranění v horní části těla, a tak tyto dva hráče nahradili Mark Fistric a Rickard Rakell. Navíc ještě Bruce Bodreau stáhnul ze hry Teemu Selänneho, jehož nahradil Emerson Etem.

Úvodní třetina nakonec lépe vyšla hostujícímu Anaheimu, který se už ve 13. minutě dostal do vedení, když Fowler zavezl kotouč do útočného pásma, kde s ním u pravého mantinelu počkal na Bryana Allena, kterému nahrál na modrou a hostující obránce se následně trefil přesně k levé tyči domácí klece. V závěru první části byli Ducks ještě šťastnější, protože Perreault vybojoval puk za bránou Dallasu a následně si vybruslil mezi kruhy, kde jeho střelu ještě tečoval před Lehtonenem Patrick Maroon a kotouč se jen tak tak doklouzal za záda domácího brankáře.

V první přestávce musel mít domácí kouč Lindy Ruff velice důraznou řeč ke svým svěřencům, protože do druhé třetiny vstoupili zcela jiní Stars. Dallasu se podařilo snížit ihned v první minutě druhé třetiny, když Jamie Benn vyhrál vhazovaní před modrou čárou a postrčil si kotouč dopředu, kde nakonec ze středu útočného pásma vystřelil a puk zapadnul přesně k pravé tyči hostující klece.

Netrvalo dlouho a tlak domácích přinesl vyrovnávající branku, a to když ve 27. minutě Ducks špatně šli střídat, a tak se na tři hostující hráče hnala celá pětka Stars, kde nakonec Horcoff nahrál ne levé křídlo Vernonovi Fiddlerovi, který svou střelou z velkého úhlu prostřelil Andersena mezi jeho rukou a tělem.

Do konce druhé třetiny si každý tým dokázal vytvořit ještě jednu větší šanci, když nejdříve Anaheim ve své přesilové hře nastřelil tyč Lehtonenovy brány a naopak Chiasson nedokázal nadvakrát procpat puk za Andersena, kde se k němu dostal po vyražené střele Goligoského. Ve druhé třetině Stars přestříleli  svého soupeře 16:3486318455_slide

Dallas málem znovu udeřil i první minutě třetí části, když Goligoski od levého mantinelu přistrčil kotouč ne Eakina, který ještě v tomto případě pouze nastřelil tyč hostující klece. Ve 47. minutě však už přišel velký okamžik Codyho Eakina, jenž si kotouč narazil ve vlastním pásmu s Rousselem a následně se po levé straně dostal až před Andersena, kterého už tentokrát prostřelil mezi jeho rukou a betonem, a dokonal tak obrat Dallasu v dnešním utkání.

Stars toho však stále neměli dost, protože uběhla minuta a dvacetdva vteřin a domácí hokejisté se radovali už počtvrté. Svěřenci Lindyho Ruffa se dostali do útoku tří proti dvěma, kde nakonec Fiddler zajel s kotoučem na pravou stranu, odkud naslepo poslal puk na střed, kde si najel Alex Goligoski, který jej ihned poslal k pravé tyči Andersenovy brány. Čtvrtá inkasovaná branka navíc znamenala konec pro mladého brankáře Ducks, kterého ve zbytku utkání nahradil Jonas Hiller.

Ten však už zaznamenal pouze jediný zákrok, když se Stars spíše více soustředili na defenzívu. Ducks to v posledních dvou minutách ještě zkusili v šesti, když nakonec Ja. Benn zavezl puk až do opuštěné klece Anaheimu, ale branka Dallasu neplatila, protože hlavní rozhodčí dávno předtím přerušil hru, kvůli souboji Daleyho a Palmieriho za bránou domácích. Hostující hokejisté to ještě v závěru utkání příliš neunesli s nervy, když se hráči Anaheimu čím dál více pouštěli do hráčů Stars zcela mimo hru.

Stars nakonec tedy dovedli utkání do vítězného konce a po dvou domácích utkáních srovnávají stav čtvrtfinálové série na 2:2.

Stastitiky utkání

Dallas Stars – Anaheim Ducks 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Ja. Benn , 27. Fiddler (Horcoff, Jo. Benn), 47. Eakin (Roussel, Lehtonen), 48. Goligoski (Fiddler, Horcoff) – 13. Allen (Fowler, Cogliano), 19. Maroon (Perreault).
Rozhodčí: Kozari, Morton – Heyer, MacPherson.
Vyloučení: 6:7,  navíc Fiddler, Daley (DAL) a Maroon, Palmieri, Allen (ANA) 10 min. [NESP]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 18 962. Střely na branku: 26:23. Zblokované střely: 17:22. Hity: 30:42. Vhazování: 38:29.

Stav série: 2:2.

Hvězdy utkání:

1. Alex Goligoski (DAL) – 1+0, +2, 1 střela, čas na ledě 32:48

2. Vernon Fiddler (DAL) – 1+1, +2, 3 střely, čas na ledě 13:30

3. Cody Eakin (DAL) – 1+0, 0, 2 střely, čas na ledě 18:53

 

Sestavy

 

Dallas Stars

 

Lehtonen (Thomas) – Goligoski, Daley, Nemeth, Jo. Benn, Connauton, Gončar – Ja. Benn, Seguin, Chiasson – Roussel, Fiddler, Garbutt – Horcoff, Mueller, Sceviour – Whitney, Eakin, Ničuškin. 

 

Anaheim Ducks

 

Andersen (48. Hiller) – Lindholm, Beauchemin, Fowler, Lovejoy, Allen, Fistric – Maroon, Perreault, Perry – Silfvelberg, Koivu, Cogliano – Smith-Pelly, Rakell, Etem – Winnik, Bonino, Palmieri.