Hlavní zprávyZápasové reportáže

Anaheim už vede v sérii 2:0

Ani na druhý pokus se Dallasu nepodařilo zvítězit na ledě soupeře. Stars si tentokrát pohlídali začátek zápasu, který se jim minule nepovedl a dokonce se ujali vedení, Ducks ale převzali postupně otěže zápasu do svých rukou a vývoj otočili. Série se stěhuje do Dallasu za stavu 2:0 pro Anaheim.

Dallas Stars v Anaheim Ducks - Game TwoV sestavě Dallasu došlo k několika změnám, Aaron Rome  zůstal na tribuně a v sestavě ho nahradil Kevin Connauton.

Úvodní gól vstřelil v sedmé minutě Alex Chiasson při přesilové hře, když na trestné lavici seděl Corey Perry. Domácí srovnali ještě do první sirény, když se trefil Ryan Getzlaf – 1:1. Zbytečná ztráta puku v podání Erika Colea ve vlastním pásmu a Getzlafovo zakončení na Lehtonenovi první tyč.

Stars se nevyvarovali zbytečných chyb i nadále a Anaheim trestal. Nepřesnou Seguinovu křižnou přihrávku přes střední pásmo nezkrotil Jamie Benn, o puk jej obral Corey Perry, nabruslil do útočného pásma a jeho bomba se zastavila až v síti – 2:1.

Stars za nepříznivého stavu několikrát podržel Kari Lehtonen. Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel na začátku třetí třetiny, když na trestné lavici seděl Corey Perry. Rozehrávku Stars narušil Andrew Cogliano, vyměnil si puk s Getzlafem a překonal Lehtonena – 3:1.

Dallas už pouze snížil. Deset minut před koncem se trefil Ryan Garbutt.

Dallas prohrál i druhý zápas, tentokrát po vlastních hrubých a zbytečných chybách.

Poznámky

  • Stars přestříleli soupeře 36 – 19
  • Alex Chiasson vstřelil svůj první gól v play off
  • Stars vyhráli 31 z 61 vhazování – úspěšnost 51%

Sestava Stars

Benn – Seguin – Chiasson
Cole – Eakin – Ničuškin
Roussel– Fiddler – Garbutt
Whitney – Horcoff – Sceviour
Goligoski – Daley
Nemeth – Benn
Connauton – Gončar
Lehtonen, Thomas

Sestava Ducks

Smith-Pelly – Getzlaf – Perry
Silfverberg – Koivu – Cogliano
Maroon – Perreault – Selänne
Winnik – Bonino – Palmieri
Lindholm – Beauchemin
Fowler – Lovejoy
Allen – Robidas
Andersen, Hiller

Souvislosti

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.