Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas Stars si výhrou nad St. Louis zajistili play off!

Dallas Stars se v předposledním utkání základní části střetnuli se St. Louis Blues, které v závěru základní části trápí zranění a velice špatně forma.  Dallasu se nakonec povedlo dovézt utkání do vítězného konce, kdy o výsledku střetnutí rozhodnula hlavně druhá třetina, ve které Stars vstřelili hned dvě branky. 

484279761_slide

Do první větší šance se v utkání dostával nejdříve Ničuškin, jenž však byl při své poslední kličce podražen. V následné přesilové hře si musel dát Miller pozor hlavně na střelu Seguina, kterou však hostující brankář vyrazil velice zajímavý zákrokem. Ve 12. minutě se musel vyznamenat i Lehtonen, jenž likvidoval zakončení Berglunda z pravé strany. Ve 14. minutě se hnal sám na Millera Cole, ale domácí útočník byl při svém zakončení zadržen Polákem.

V 24. minutě se před Millera postupně dostali Cole a Ja. Benn, ale ani jeden z domácích nedokázal najít recept na brankáře St. Louis. Ve 26. minutě už však přišla první branka v utkání. Trevor Daley pláchnul hostující obraně a následně si poradil i s Millerem, díky své rychlé kličce do bekhendu – 1:0.  Na další branku se čekalo do 32. minuty, ve které domácí tým proměnil svou přesilovou hru, když Ja. Benn našel pěkným pasem přes brankoviště hostů Tylera Seguina, jenž svou pohotovou kličkou překonal Millera – 2:0.

Navíc se Dallasu ještě na začátku třetí třetiny podařilo přidat třetí branku, když střelu Goligoského od modré čáry tečoval za záda Millera Ryan Garbutt – 3:0. V 50. minutě mohl Garbutt přidat ještě jednu branku, když ujížděl v oslabení po pravé straně, odkud nakonec vystřelil z hranice pravého kruhu na Millera, jenž však jeho zakončení vyrazil za svou klec. Dallas nakonec tedy porazil St. Louis Blues 3:0, a zajistil si tak po pěti letech postup do vyřazovacích bojů.

Statistiky utkání:

Dallas Stars  – St. Louis Blues 3:0

Branky a nahrávky: 26. Daley (Ja. Benn), 32. Seguin (Ja. Benn, Daley), 45. Garbutt (Goligoski, Fiddler).
Rozhodčí: Jackson, Pollock – Brisebois, Amell.
Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 18 532. Střely na branku: 40:22. Zblokované střely: 12:15. Hity: 25:39. Vhazování: 29:31.

Hvězdy utkání:

1. Trevor Daley (DAL) – 1+1, +2, 2 střely, čas na ledě 28:31

2. Jamie Benn (DAL) – 0+2, +1, 6 střel, čas na ledě 21:05

3. Kari Lehtonen (DAL) – 22 zákroků, 0 gólů, 100%