Hlavní zprávyZápasové reportáže

Ellis vyčistil Anaheim

První tým v této sezóně, který dokázal na ledě Anaheimu Ducks odehrát zápas bez inkasovaného gólu, jsou Dallas Stars. Hlavní měrou se o to zasloužil náhradní gólman Dan Ellis a dobře fungující defenzivní hra týmu.

NHL: Dallas Stars at Anaheim DucksPěknou možnost ke skórování měl v přesilovce v samém závěru úvodní části Alex Goligoski, ale jeho střelu po pěkné přihrávce Seguina zlikvidoval Jonas Hiller. Fanoušky Stars bezpochyby zaujala situace v obraném pásmu, při které Ellis svým vyhozením puku otevřel Cody Eakina.

První gól tak viděli diváci až ve druhé třetině a předcházel mu útok domácích Ducks ve výhodném poměru hráčů 3 na 2, ale střela Selanneho skončila v Ellisově lapačce. Po buly vyrazil do brejku Cody Eakin, protáhl se kolem beka a jeho zakončení dorazil do sítě dojíždějící obránce Trevor Daley – 0:1.

V závěru druhé třetiny měl velkou šanci Corey Perry, ale Ellis byl opět skvělý. I Rich Peverley měl dobrou šanci, ale Hiller měl u tyče beton včas. Deset vteřin před koncem druhé části rozezvučel tyč Jamie Benn po přihrávce bratra Jordieho.

V úvodu třetí části si podobně vedl Peverley, i on trefil tyč. Pojišťující druhý gól tak přidal do prázdné branky Jamie Benn při neúspěšné power play Ducks.

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.