Hlavní zprávyZápasové reportáže

Kanonáda Hawks na Kariho nestačila

Dallas zavítal do Chicaga, které se vrátilo po sedmi zápasovém tripu poprvé do United Center. Předchozí duel vyhráli právě domácí poměrem 5:2 a tak měli hráči Stars Blackhawks co vracet.

453373231_slideÚvod utkání jasně naznačil, kdo bude udávat tempo hry. Domácí vlítli na svého soupeře a posílali na Lehtonena jednu střelu za druhou. Paradoxně právě Dallas otevřel skóre. po přiťuknutí Codyho Eakina prostřelil Crawforda mezi nohy Valeri Nichushkin. Do konce druhé třetiny zvýšili hosté na 2:0, když se v přesilovce prosadil za pomocí teče jednoho z domácích Alex Goligovski.

Třetí gól Stars přidal po nahrávce Nichuskhina na brankovišti číhající Eric Cole. Do poloviny utkání nemohli domácí najít recept na skvěle chytajícího Kariho, povedlo se to až Patricku Sharpovi, který snížil v přesilovce. Na rozdíl jedné branky pomohl Blackhawks Nick Leddy a o vyrovníní se do konce třetiny postaral Johnny Oduya.

V poslední části dostali hvězdy šanci při trestném střílení za faul na Roussela. Ten svůj nájezd zvládl bravurně a poslal Dallas opět do vedení. Kolotoč domácích pokračoval až do závěrečné sirény, kýženého gólu se naštěstí Chicago nedočkalo a tak si Stars odváží cenné 2 body!

Zlomový bod

Efektivnost střel Dallasu, na 4 góly stačilo 18 pokusů.

Nejlepší hráč

Kari Lehtonen – rovných 50 střel Chicaga nestačilo na výhru, Kari zneškodnil 47 z nich a stal se 3. hvězdou utkání.

Video