Hlavní zprávyZápasové reportáže

Vynikající Lehtonen vychytal Canucks

Poslední zápas road tripu odehrály hvězdy dnes v noci v kanadském Vancouveru. Cesta k dalšímu vítězství vedla přes rychlé protiútoky a skvělého Lehtonena. Stars tak zakončili trip opět s plným počtem bodů.

450319637_slideJiž od úvodního vhazování bylo jasné, kdo bude udávat tempo zápasu. Canucks rozjeli naplno svou útočnou sílu a Stars se do útoku dostávali jen sporadicky. První branku zápasu však vstřelili právě oni. Po důrazu první formace a výborné nahrávce Tylera Seguina otevřel brankový účet Valeri Nichushkin. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhá třetina pokračovala v obdobném tempu, jako první. Hráči Vancouveru měli více ze hry, všechny puky ale končili na výborném Lehtonenovi. Po regulérním gólu v přesilovce mohlo být srovnáno, rozhodčí ale gól neuznal.

Poslední část základní hrací doby otevřela dvojce Cody Eakin a Eric Cole. Prvně jmenovaný našel při přečíslení přesným pasem Erica, který se nemýlil a zvýšil na 0:2 z pohledu domácích. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, v přesilovce se za necelé 2 minuty prosadil Henrik Sedin.

Ve zbytku utkání se síly vyrovnaly a Stars si vytvářeli větší šance, než v předchozích dvou třetinách. Na výsledku se už nic neměnilo, Dallas si tak veze důležité 2 body z Vancouveru.

Hvězda utkání

Kari Lehtonen svými zákroky držel akcie hvězd vysoko i přes výraznou převahu Nucks, kteří na něj vyslali 44 střel, nestačil pouze na dorážku v přesilovce.

Zlomový bod

Neuznaný gól Canucks v polovině zápasu, kterým by vyrovnali na 1:1

Video