Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars @ Red Wings

Dallas má nakročeno k třízápasové neporazitelnosti, které v aktuální sezóně ještě nedosáhl. Snažit se o to bude dnes na ledě bývalého konferenčního rivala Detroit Red Wings. Utkání začíná v 01:30 SEČ.Preview

Red Wings doma vyhráli naposledy 15. října (vs. Blue Jackets (2:1)), což pro tým, který v současnosti opanuje třetí místo v Atlantické divizi se stejným počtem bodů jako dva celky nad ním, rozhodně není dobrá vizitka. V dnešním utkání navíc budou opět postrádat švédského forvarda Johana Franzena, který onemocněl. Chybět bude i Jordin Tootoo, kterého klub umístil na waiver list.

Stars v posledních třech utkáních ztratili pouze bod (vs. Avalanche (2:3 OT)). V Detroitu dokončí třízápasový road trip po kluzištích týmů Východní konference, ze kterého zatím čítají plné čtyři body. Zajímavostí těchto venkovních utkání je, že po Bostonu, kde se v dresu Dallasu představili bývalí členové Bruins Seguin a Peverley, bude Detroit místem, do něhož se vrátí bývalý dlouholetý člen managementu Red Wings Jim Nill, současný GM Dallas Stars.

Bilance zápasů:
Stars – 7-6-2
Red Wings – 9-5-2

Informace ze středečního tréninku:
Kari Lehtonen a kapitán Jamie Benn dostali před utkáním volno.

Formace z úterního utkání proti Bruins (link):
Benn – Seguin – Ničuškin
Whitney – Eakin – Chiasson
Cole – Fiddler – Peverley
Roussel – Horcoff – Garbutt

Dillon – Robidas
Daley – Gončar
Goligoski – Benn

Lehtonen, Ellis