Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars vs. Flames


Stars se z Kalifornie, kde prohráli oba odehrané zápasy (@ Ducks (3:6)@ Kings (2:5)), vrací znovu domů do Dallasu. Hostit budou od 02:30 SELČ tým Calgary Flames.

FlamesFlames zažívají jen o něco málo lepší start do sezóny, než jejich dnešní soupeř. Z devíti dosud odehraných zápasů dokázali bodovat sice hned v šesti z nich, ovšem ve dvou případech to znamenalo pouze prohru v prodloužení, resp. na nájezdy. Otázkou je, jak moc velký vliv na výsledky z úvodu sezóny měla absence zraněného forvarda Mikea Cammalleriho – ten se z marodky vrátil teprve tento týden a návrat zažil ve velkém stylu: v utkání proti Kings zaznamenal 1+1 a s týmem nakonec slavil vítězství 3:2.

Stars v minulých pěti zápasech ovšem rovněž oslabila absence a to rovnou na postu brankářské jedničky. Kari Lehtonen by již ale měl být zdráv a proti Flames by tak měl nastoupit. Velký otazník však visí nad uspořádáním formací a to jak útočných, tak i obranných. Dvojice Goligoski + Gončar by spolu již hrát neměla, navíc je pravděpodobné, že jeden z nich dnes nebude v základní sestavě a to mj. i proto, že se očekává start mladíka Kevina Connautona. V útoku trénér Ruff laboroval s obsazením pravého křídla první formace, kde bychom teoreticky mohli na zkoušku spatřit Valerije Ničuškina. V sestavě se zřejmě uvolní místo po Eriku Coleovi, jenž byl zapsán na IR jako day-to-day. Chybět bude určitě Ryan Garbutt, který si odpykává trest za napadení v utkání proti Ducks.

Bilance zápasů:
Flames – 4-3-2
Stars – 3-5-0

Formace ze středečního tréninku:
Benn – Seguin – Peverley
Whitney – Eakin – Chiasson
Roussel – Horcoff – Ničuškin
MacDermid – Fiddler – Goligoski

Dillon – Robidas
Daley – Benn
Connauton – Gončar

Lehtonen, Ellis

autor: Mikesz