Hlavní zprávyZápasové reportáže

Fiddler, Whitney a Bachman posunuli Dallas k vítězství

I ve třetím zápase v řadě dokázali Stars zvítězit, čímž se přiblížili na dosah k pozicím zajišťujícím účast v play off. Vernon Fiddler a Ray Whitney vstřelili dva góly, Richard Bachman nahradil zraněného Kari Lehtonena více než zdatně, když ani jednou neinkasoval. Stars díky parádní třetí třetině vyhráli nad Los Angeles vysoko 5:1 a posunuli se na 9. místo Západní konference se 41 body. Na Detroit ztrácí dva body, do konce sezóny zbývá 9 zápasů.

whitney-LAStars po odchodu Jágra, Roye a Morrowa znatelně změnili styl hry. Více brání, jsou častěji pod tlakem soupeře, přesto neinkasují více než doposud. Do útoku ale přechází rychleji, přímočařeji a své šance proměňují mnohem efektivněji.

Utkání tentokrát zahájil Ed Belfour, legendární gólman, který dovedl Dallas ke Stanley Cupu a také další člen sestavy dvacetiletí. Jen malou chvíli po úvodním vhazování si vysloužil dva menší tresty Loui Eriksson za hru vysokou holí a Kings přesilovku využili. Střílel Drew Doughty a bylo 0:1.

Stars srovnali devět minut před koncem třetiny, když skončila přesilovka při vyloučení Jordana Nolana. Aaron Rome vystřelil, Quick vyrazil střelu do rohu, pro puk si sjel Alex Goligoski a napálil ho přesně do sítě. Před Quickem ukázkově clonil Nystrom, jenž se zřejmě hodně modlil, aby ho puk netrefil – srovnáno 1:1.

Pět minut před koncem třetiny odstoupil z utkání Kari Lehtonen. Před utkání měl prý při rozbruslení drobné zdravotní problémy a ty se zřejmě zhoršily. Podle dostupných informací je to zranění v dolní polovině těla. V brance ho nahradil Richard Bachman a své role se zhostil parádně. Do konce zápasu pochytal 22 střel a za svá záda nepustil ani myš.

Stars si ostré náboje uschovali na třetí třetinu. O čtyři vstřelené branky se rovnou měrou podělili dva hráči. Nestárnoucí Ray Whitney a Vernon Fiddler. Obrana Los Angeles měla den otevřených dveří a předvedla několik rozehrávek na soupeřovu hůl (turnovers), spoustu liknavosti i dezorientace. Gólman Quick zůstával proti střelcům Dallasu osamocen. Nutno podotknout, že Stars sehráli třetí třetinu vskutku parádně.

Stars jsou tak vyřazovacím bojům na dosah, ale aby se mezi osmičku dostali, to budou muset stále vyhrávat. Jako by byli v play off. Podaří se to?

Výsledek

Dallas – Los Angeles 5:1 (1:0, 0:0, 4:0)

Sestava

Whitney-Benn-Chiasson
Fraser-Eakin-Eriksson
Nystrom-Fiddler-Cole
Roussel-Wandell-Garbutt

Daley-Robidas
Dillon-Goligoski
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.