Hlavní zprávyZápasové reportáže

Chiasson dal dva góly, Stars vyhráli i v San Jose

Dvakrát Dallas prohrával v San Jose o dvě branky a dvakrát se dokázal vrátit do zápasu, aby nakonec urval vítězství v samostatných nájezdech. Po výhře v Anaheimu tak Stars vyhráli i v San Jose.

lehtonen-benn-sjsLane MacDermid střelec z posledních dvou zápasů nenastoupil pro zranění v dolní polovině těla, v sestavě ho nahradil Tom Wandell, pro něhož to byl první zápas v NHL od 29. ledna. Wandell byl mezitím odeslán na farmu do Austinu.

V polovině první třetiny chyboval za vlastní bránou Aaron Rome, načež jej o puk obral Logan Couture. Poslal jej před bránu, kde díky Larsenově teči minul Marleau, ale Tommy Wingels byl připraven – 1:0. Stars nepředváděli první třetinu mnoho svých předností, domácí Žraloci byli lepším týmem. V brance Dallasu ale předvedl několik dobrých zákroků Kari Lehtonen.

To druhou třetinu načali Stars zostra. Uzavřeli soupeře v pásmu, jenže Whitney trefil jen tyč. O chvíli měj možnost samostatného úniku Matt Fraser, ale Niemiho svatyni minul. Na druhé straně to provedl zcela jinak Brent Burns. Z prostoru pravého křídla poslal švihem kotouč pod Lehtonenovu vyrážečku – 2:0.

Zlepšený výkon Dallasu se ale projevil už o chvíli později, Fiddler přihrál před branku kde byl první Eric Nystrom a skóroval – 2:1. V 5. minutě druhé třetiny už bylo srovnáno. První lajna dobře zakombinovala v útočném pásmu, což přineslo příhru Benna se šťastným odrazem a gól Alexe Chiassona – 2:2. Chvíli na to měli Stars přesilovku a byť ji sehráli hezky, gól nevstřelili. Eriksson nastřelil další tyčku.

Sharks vyrovnání zápasu nakoplo, přecejen stále nemají v boji o play off nic jistého. Samostatný únik neproměnil Burns. Čerstvá posila z Phoenixu Raffi Torres způspbil svým důrazem v obraně Stars zmatek, puku se zmocnil TJ Galiardi a z otočky byckhandem zavěsil – 3:2. Gólově úrodnou druhou třetinu zakončil Marc-Edouard Vlasic, když po objetí branky zasunul puk za bližší tyč – 4:2.

Stars letos prohrávali po dvou třetinách ve dvanácti případech a jen jednou se dokázali do zápasu vrátit a včera večer v San Jose to bylo podruhé. Třetí třetina totiž, co se gólů týče, patřila Dallasu. První útok pronikl do pásma, puk putoval po ose Benn – Whitney – Chiasson a posledně jmenovaný mladík Alex Chiasson vstřelil svůj druhý gól v zápase a celkově třetí v NHL – 4:3.

Srovnáno bylo v polovině třetí třetiny, střílel z levého křídla Matt Fraser a v koncovce se trápící Loui Eriksson plácl do vyraženého kotouče – 4:4.

V prodloužení gól nepadl i když Stars byli opět lepší a tak musely rozhodnout nájezdy. Kari Lehtonen všechny tři zneškodnil a Jamie Benn poslal puk do sítě po forehandové střele ala Jussi Jokinen – Výhra 5:4!

Výsledek

San Jose – Dallas 4:5 sn (1:0, 3:2, 0:2, 0:0, 0:1)

Sestava

Whitney-Benn-Chiasson
Fraser-Eakin-Eriksson
Nystrom-Fiddler-Cole
Roussel-Wandell-Garbutt

Daley-Robidas
Dillon-Goligoski
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.