Hlavní zprávyZápasové reportáže

MacDermid se opět trefil, Stars vyhráli v Anaheimu

Po třech prohraných zápasech Stars zabrali a naplno bodovali na ledě Anaheim Ducks. Přečkali úvodní nápor domácích a z několika málo šancí třikrát skórovali. Díky dobrému výkonu v obranné činnosti a zejména dobré hře Kari Lehtonena pak svůj náskok udrželi až do konce.
Lane MacDermid a Antoine Roussel

1. Třetina

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si vytvořili převahu, tlak i několik šancí, ale Kari Lehtonen, jenž opět nastoupil v základní sestavě Dallas podržel. Jednu z mála šancí proměnil Lane MacDermid, když zakončil rychlý protiútok trojice Garbutt – Roussel – MacDermid – 0:1.

Anaheim odpověděl hned v zápětí, když Stars špatně bránili předbrankový prostor – 1:1. Další gól vstřelil Eric Nystrom ve vlastním oslabení. To v útočném pásmu dobruslil dlouhý pas jako první a Fasth udělal hrubou chybu. Neodhadl délku pasu, vyjel daleko z branky a Nystrom jej pohodlně překonal – 1:2.

Do přestávky přidali Stars ještě jeden gól, když v akci 2 na2 Vernon Fiddler naznačil střelu, potáhl puk a posunul ho před branku tak přesně, že Alex Chiasson jen nastavil hokejku a kotouč byl v brance. Chiasson byl sice tísněn, ale nedostatečně – 1:3 a vstřelil první gól v NHL.

Parádní možnost měla v oslabení dvojice Eriksson – Benn, když jeli dva na nikoho. Jenže to dopadlo tak jak letos tradičně Benn minul Erikssonovu příhru a namísto střely puk skončil v rohu kluziště.

2. Třetina

Ve druhé třetině se Ducks samo sebou snažili s výsledkem něco udělat, ale marně. Rozhodčí jim popravdě příliš nepřáli, když spoustu hraničních zákroků hráčů Dallasu pustili. To už nevydržel Matt Beleskey a zezadu krosčekoval Roussela, čímž si vysloužil 2+2 trestné minuty. V závěru přesilovky rozhodčí konečně kompenzovali předchozí zákroky a za drobnost poslali Daleyho na trestnou.

Několik dobrých možností vstřelit gól měl v prvních dvou třetinách Ray Whitney, ale ne a ne se trefit přesně. Jednou dokonce trefil tyč. Nepříjemnost pak potkala střelce úvodního gólu Lane MacDermida, jenž odstoupil ze hry v průběhu druhé třetiny a na led se už nevrátil.

3. Třetina

Anaheim je se sedmi zápasy nejlepší v otáčení nepříznivě se vyvíjejících zápasů ve třetí třetině. Letos dokázal vyhrát 7 zápasů ve kterých po dvou třetinách prohrával. Tentokrát se mu to ale nepovedlo. Dvě velké šance měli domácí v úvodu třetí části, ale po chybě Goligoskiho dobře zasáhl Lehtonen a Selanneho střelu zastavila tyč. Celkově ale Kačerům chyběl Ryan Getzlaf a zejména trochu více zápalu do hry. A když už se v závěru nadechovali ke hře bez brankáře, poslali je rozhodčí zase do čtyř.

Výsledek

Anaheim – Dallas 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Sestava

Whitney-Benn-Chiasson
Fraser-Eakin-Eriksson
Nystrom-Fiddler-Cole
MacDermid-Roussel-Garbutt

Daley-Robidas
Dillon-Goligoski
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.