Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars vyhořeli i s Anaheimem

Nula bodů, nula gólů. Taková je bilance z posledního domácího zápasu s Anaheimem. Dallas už v posledním zápase nestačil na Los Angeles a jen díky Kari Lehtonenovi nebyla prohra vyšší. Tentokrát se střelci neprosadili vůbec.

kari-anaheimDalším bývalým hráčem Stars, jenž jako člen elitní Top 20 sestavy vhodil úvodní buly byl Stu Barnes. Hráč na kterého vzpomínáme opravdu rádi.

Jeho dnešní mladší kolegové mu ale mnoho radosti neudělali. Byť měli v první třetině asi víc šancí. Dvě pohřbil Loui Eriksson, z toho jednou nastřelil tyč. Jágr pak parádními přihrávkami vyzval ke skórování Nystroma i Jamie Benna, ale oba pohrdli.

Ve druhé třetině poslal parádní střelou k tyči hosty do vedení v přesilovce Boby Ryan. Druhou branku přidal z dorážky Corey Perry když ho Robidas neuhlídal. Pět minut do konce druhé části zvýšil Beleskei na 0:3. V předbrankovém prostoru si našel jako první odražený puk. Paradoxně byla v jeho bezprostředním okolí čtveřice hráčů Stars (Robidas, Larsen, Roy, Eriksson), ale nikdo jej neuhlídal nebo spíše nehlídal.

Čtvrtou branku přidal do prázdné branky finský blesk Teemu Selanne. Stars prohráli třetí zápas z posledních čtyř, čímž se jim play off opět trochu vzdálilo.

Vedení klubu po zápase usoudilo, že se play off vzdálilo natolik, že Stars budou prodávat. V následujících hodinách tak klub opustil Jaromír Jágr, Derek Roy a Tomáš Vincour.

Výsledek

Dallas – Anaheim 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Sestava

Nystrom-Benn-Jágr
Whitney-Eakin-Eriksson
Smith-Roy-Cole
Roussel-Wathier-Vincour

Dillon-Robidas
Goligoski-Daley
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.