Hlavní zprávyZápasové reportáže

Jágr má 1000 asistencí, Stars oplatili Wild prohru

Jaromír Jágr se v zápase proti Minnesotě stal 12. hráčem v historii NHL, jenž si připsal 1000 asistencí v základní části. Stars podali lepší výkon než v minulém utkání a v rozhodujících chvílích utkání to byli oni, kdo se chopil taktovky. Dallas nakonec vyhrál 5:3.

jagr-wildÚvodní buly tentokráte vhodila ikona Dallasu Mike Modano a jakoby předznamenal sváteční večer.

Skóre otevřel parádní bombou ihned po buly Ray Whitney. Už v 8. minutě to bylo 2:0, když se po pěkné akci celé formace trefil z dorážky Tomáš Vincour. Za hosty snížil Davin Setoguchi po chybě Alexe Goligoskiho v rozehrávce. Stars totiž po dvou vstřelených gólech citelně polevili a nechali Minnesotě iniciativu.

Nebylo proto divu, že na konci druhé třetiny byl vyloučen Brenden Dillon a Wild přesilovku využili. Cody Eakin ztratil v souboji hůl a než si ji sebral, Spurgeon vyrovnal. Wild byli lepším týmem a jen díky Lehtonenovi se neujali vedení. Stars hrozili přihrávkami Jaromíra Jágra, které ale jeho spoluhráči nedokázali dostat za Hackettova záda.

V úvodu třetí části proměnil rychlou akci třetí formace v gól Erik Cole, když dorazil svou vlastní střelu. Roussel a Eakin perfektně zaměstnali bránící hráče.

Pak hosté dvěma fauly poskytli Dallasu dvojnásobnou výhodu. Jágr poslal puk doleva, Ray Whitney s ním zamíchal a žabkou přihrál na druhé křídlo, kde byl Jamie Benn. Přestože má Benn problémy se zápěstím, poloprázdnou branku trefil přesně – 4:2. Jaromír Jágr si tak připsal 1000. přihrávku ve svém působení v NHL v základní části.

V polovině třetiny pak dotlačil puk do branky v další přesilovce Cody Eakin a zvýšil na 5:2. Hosté už v závěru pouze korigovali Torrey Mithchellem na 5:3.

Stars tak ukončili sedmizápasovou šňůru Minnesoty bez prohry a ve slavnostním zápase si připsali dva důležité body.

Statistika

Dallas – Minnesota – 5:3 (2:1, 0:1, 3:1)

Poznámky

  • Zápas nedohrál Vernon Fiddler, jenž ve velké rychlosti narazil do brankové konstrukce.
  • Vítězný zápas si připsal Richard Bachman, jenž na pár minut nahradil Lehtonena v brance.
  • Do sestavy se vrátil Aaron Rome.

Souvislosti

Sestava

Nystrom-Benn-Jágr
Whitney-Roy-Eriksson
Roussel-Fiddler-Cole
Smith-Eakin-Vincour

Dillon-Robidas
Goligoski-Daley
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.