Hlavní zprávyZápasové reportáže

Goligoski se konečně trefil, Stars ale prohráli s Minnesotou

Ty tam jsou časy, kdy Minnesota byla otloukánkem a Stars ve vzájemných soubojích pravidelně získávali body. Dallas sice v zápase vedl 1:0, 2:1 a 3:2, jenže Wild vždy dokázali srovnat. Rozhodnutí patrně přinesl gól Brodziaka, který skóroval ve čtyřminutovém oslabení. Stars od té chvíle tahali za kratší konec provazu a do zápasu se už nedokázali vrátit.

parise-wildKaždý domácí zápas představují Stars jednoho hráče, který se dostal do sestavy dvacetiletí. Tentokrát to byl dlouholetý ofenzivní obránce Stars a vítěz Stanley Cupu Darryl Sydor. Na kostce v hale se také objevil sestřih akcí dlouholetého kapitána Brendena Morrowa, ten byl před zápasem vyměněn do Pittsburghu.

První gól zápasu vstřelil Alex Goligoski, jenž letos zůstává svými výkony za očekávání. Bohužel není v týmu Dallasu sám. Srovnání zajistil po velkém závaru Parise. V přesilovce se prosadil Jaromír Jágr, ale po změně stran srovnal Mikko Koivu. Potřetí poslal Dallas do vedení Trevor Daley, ale opět srovnal Zach Parise. Do druhé přestávky už hosté vedli, když se trefil Matt Cullen.

Na začátku třetí třetiny srovnal uzdravený Philip Larsen a to bylo ze strany Dallasu vše. V oslabení poslal do vedení Minnesotu Kyle Brodziak, další gól přidal Dany Heatley a do prázdné branky pojistil výhru Pierre-Marc Bouchard.

Statistika

Dallas – Minnesota 4:7 (2:1, 1:3, 1:3)

Souvislosti

Sestava

Nystrom – Benn – Jágr
Whitney – Roy – Eriksson
Smith – Eakin – Cole
Roussel – Fiddler – Vincour

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Rome – Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.