Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars ztratili dobře rozehraný zápas v Coloradu

V Denveru byl k vidění rozhodně zajímavý zápas, který nakonec skončil výhrou Colorada. Stars si nepřipsali ani bod, byť mohli mít i dva, neboť vedli 0:2 i 2:3. Colorado se ale vždy dokázalo vrátit do zápasu, srovnat a nakonec i rozhodnout.

StarsatAvsI. Třetina

Utkání mělo náboj a dobré tempo. Diváci byli za své dolárky odměněni fyzickým hokejem se spoustou srážek a kolizí. Několikrát se v roli provokatéra představil Atoine Roussel, Eric Nystrom se porval s Janem Hejdou.

Skóre zápasu otevřel nestárnoucí Jaromír Jágr, když jeho střelu ze střední vzdálenosti gólman Varlamov neudržel a s pomocí clonících hráčů se dostal puk do sítě. Ti totiž umně zablokovali a zaměstnali bránící hráče – 0:1.

Druhý kanadský bod si připsal Jaromír Jágr po přihrávce Trevoru Daleymu. Ten se trefil podruhé během posledních tří zápasů a i u tohoto gólu poctivě pracovali clonící hráči – 0:2.

II. Třetina

Domácí se vrátili do zápasu ve druhé třetině, když potrestal chybu Rousella Mark Orwell – 1:2. Vyrovnání zařídil ve vlastním oslabení Gabriel Landeskog – 2:2. Jenže i druhou třetinu zakončil Dallas s náskokem. Ten mu vrátil veterán Ray Whitney backhandovým pokusem – 2:3. I v téhle brance měl bodové prsty čech Jágr.

III. Třetina

Ve třetí části podruhé Colorado srovnalo. Postaral se o to v oslabení Ryan O’Reilly – 3:3. Dallas pak  Avalanche zavařil ve zkrácené přesilovce, ale Varlamov tentokrát náporu odolal.

Do vedení poslal domácí Palushaj, když střela od mantinelu trefila obránce Robidase do helmy. K puku se dostal Palushaj a našel volné místo u bližší tyče. Robidas ještě dlouho ležel na ledě a těžce se zvedal, jenže gól platil 4:3.

Srovnání už nepřinesla ani hra bez brankáře. Dallas ztratil dobře rozehraný zápas a zkomplikoval si ještě více ob o play off. Body protekly jak voda mezi prsty a nezbylo vůbec nic.

 

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.