Hlavní zprávyZápasové reportáže

Chicago dominovalo na ledě Stars

Stars by nejradši na domácí třízápasovou sérii domácích zápasů zapomněli. V polovině sezóny, kdy se zřejmě láme chleba v boji o play off, prohráli tři zápasy v řadě právě na domácím ledě. Tentokrát přijelo do města silné Chicago a ani do třetice Dallas nevyhrál. Hosté naopak zcela dominovali a jednoznačně zvítězili. Stars plují tabulkou západní konference, jak sekera ke dnu.

blackhawks-8Už jednou se Chicago letos představilo v AA Centru a předvedenou hrou zrovna nenadchlo. Přesto tehdy dokázali hosté v prodloužení zvítězit 2:3. Od té doby ušlo Chicago dlouho cestu a vytvořilo rekord v počtu neprohraných zápasů od začátku soutěže. Dallas naproti tomu přešlapuje na místě nebo spíše stagnuje.

Chicago vstřelilo v první třetině tři góly a stejně tomu bylo i ve druhé třetině. Po dvou částech tak svítilo na ukazateli skóre jak na tenise – 0:6. Dallasu nepomohla ani výměna gólmanů, která se udála po čtvrté brance. Kari Lehtonena nahradil Richard Bachman.

„Vykašlali jsme se na našeho prvního gólmana, vykašlali sme se na našeho druhého gólmana. Nechali jsme je v tom dneska samotné. Musíme s tím v kabině něco udělat a změnit to. Dnes to bylo neakceptovatelný výkon.“ řekl Jamie Benn

První a poslední gól Dallasu zaznamenal až za stavu 0:7 Trevor Daley. Blackhawks ale přidali ještě jeden gól a uzavřeli skóre zápasu na hrozivém čísle 1:8! Stars za dvacet let co hrají v Dallasu, na domácím ledě ještě nikdy tolik gólů nedostali…

„Jestli tohle pro nás není budíček, pak už nevím co by mělo být.“ kouč Glen Gulutzan

Statistika

Dallas – Chicago 1:8 (0:3, 0:3, 1:2)

Poznámky

  • Doma dostali Stars 12 gólů od Edmontonu v roce 1984 ještě v Minnesotě.
  • Venku dostali Stars 10 gólů v Detroitu v roce 1993.
  • Osm gólů dostali Stars naposledy v roce 1996 ve Winnipegu (8:2).
  • V posledních čtyřech zápasech vstřelili 3 (slovy tři) branky
  • Návštěva – 18 584 diváků – vyprodáno.

Sestava

Whitney – Benn – Cole
Eriksson – Roy – Jágr
Morrow – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Roussel

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Video

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.