Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars prohráli ve Phoenixu, Benn nedohrál

Jaromír Jágr se sice opět dokázal gólově prosadit, ale Dallasu to na bodový zisk nestačilo. Phoenix totiž velmi dobře bránil prostor okolo vlastní branky a tak si Stars vlastně ani žádné kloudné šance nevypracovali. No a protože se sami dokázali dvakrát prosadit, získali oba body.

benn-eriksson-phoenix

Dallasu chyběl v sestavě kapitán Brenden Morrow, jenž v minulém zápase šouravou dorážkou zajistil Dallasu vítězství v LA. Ve třetí formaci ho nahradil ho mladý Matt Fraser.

Úvod zápasu byl spíše opatrnějšího rázu. Hra se sice přelévala nahoru dolů, nějakých zajímavých akcí a vyložených šancí ale bylo poskrovnu. Jedna se Phoenixu povedla v 17. minutě. Ekman – Larson na poslední chvíli zachránil domácím útočné pásmo, elegantní otočkou se zbavil svého strážce, poslal puk za branku, odkud ho z první vrátil Vermette do předbrankového prostoru. Tam se nejlépe orientoval kapitán Shane Doan, obránce Dillon mu nestačil zablokovat hokejku a bylo zle – 1:0.

Hned v úvodu druhé třetiny nastřelil Robidas tyčku. O chvíli později uháněl Fiddler po přihrávce Nystroma sám na Smitha, ale těsně minul pravý horní roh jeho branky. Mike Smitha prověřil dvěma střelami i obránce Trevor Daley, jenže i jemu letos střelecký prach pořádně zvlhnul.

V polovině zápasu si podruhé špatně pohlídala dvojice Robidas – Dillon okolí vlastní svatyně a podruhé to domácí potrestali. Fraser šikovně přihrál volnému  Klinkhammerovi a poloprázdná branka se většinou nemíjí. Klinkhammer vstřelil svůj první gól v NHL a byl hodně důležitý – 2:0.

Jak už bylo zmíněno, domácí hráči pečlivě bránili okolí vlastní branky. Hosté z Texasu se k ní dostávali horko těžko. Spoustu střeleckých pokusu domácí zblokovali, defenzivní práce jim fungovala skvěle.

Jamie Benn v přesilovce nastřelil tyčku a Eriksson již tradičně branku minul. Pomohla až dvojnásobná přesilovka v závěru druhé části a Jágrova přesná střela z tradičního prostoru pravého křídla – 2:1.

V polovině třetí třetiny dostali Stars druhou přesilovku 5 na 3, ale kde nic tu nic.

V závěru zápasu trefil Benna bezprostředně po střele do hlavy ramenem Martin Hanzal. Jamie Benn byl otřesen, chvíli se nezvedal z ledu a pak odjel do kabiny. Utkání už nedohrál. Úder přišel ze strany na kterou nemohl Benn vidět. Na hřišti se samozřejmě strhla mela, ale rozhodčí zákrok jako nedovolený neposoudili.

Poslední společné zápasy

Statistika

Phoenix – Dallas 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Sestava

Eriksson – Benn – Jágr
Roussel – Roy – Cole
Fraser – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Benn – Daley
Goligoski – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.