Hlavní zprávyZápasové reportáže

Jágr dvěma zásahy pomohl k vítězství v Los Angeles

Dallas má od začátku sezóny problémy s vysokým počtem faulů a vyloučení. V této disciplíně je dokonce nejhorší v celé NHL. Že častá hra v oslabení asi není tím nejlepším způsobem jak vyhrávat zápasy, asi připomínat nemusím. Tentokrát se Stars nedovolených zákroků téměř vyvarovali, za celý zápas hráli jen jedno oslabení. V brance si sebejistě počínala uzdravená jednička Kari Lehtonen. Když pak přidali dva góly v přesilovkách a dobrou hru při plném počtu hráčů na ledě, bylo výsledkem vítězství na ledě vítěze Stanley Cupu.
Erik ColeStars měli snad nejnabitější termínovou listinu v úvodu základní části. Po vítězství nad Bluesmany si ale mohli čtyři dny odpočinout před zápasem v Los Angeles. A jak se zdá, odpočinek a poctivý trénink jim přišel k duhu.

1. Třetina

Skóre otevřel nestárnoucí Jaromír Jágr, když mu v přesilovce nezištně poslal kotouč napříč útočným pásmem Jamie Benn – 0:1. Domácí srovnali zásluhou Trevora Lewise, jenž u zadního mantinelu získal uvolněný puk, objel branku a nikým neatakován zavěsil pod břevno Lehtonenovy branky – 1:1.

2. Třetina

Podruhé se rozjásalo Staples Center v 16. minutě druhé třetiny, když si centr Jeffa Cartera srazil obránce Jordie Benn do vlastní branky – 2:1. Vedení vydrželo domácím jen tři minuty, když se v útočném pásmu kostrbatě prodral přes bránící hráče k zakončení Cody Eakin a poskaující kotouč poslal backhandem do sítě – 2:2.

3. Třetina

Třetí třetina se domácím nepovedla a nebudou na ni vzpomínat rádi. Stars v ní dali tři góly a strhli vítězství na svou stranu. V šesté minutě této třetiny totiž předvedly parádní hru mladé pušky. Reilly Smyth získal puk po souboji v levém rohu útočného pásma, Eakin poslal milimetrový centr před branku, kde číhal Brenden Morrow. Nepovedeným doklepnutím dostal kotouč do branky a bylo 2:3.

Jen o pár minut později taky jednou vyhrál Benn buly v útočném pásmu. K odraženém kotouči se i díky tomu dostal Jaromír Jágr a před poloprázndnou brankou věděl co s ním – 2:4.

“I think we are probably at 30 percent of where we can play. I think we’ve got a long way. We can get a lot better,” Jagr said. “Obviously, I play a different style of the game than he’s probably used to. It’s tough for me at my age to change. I cannot dump and chase. I’m not fast for that, so I like to keep the pucks. He has to a little bit adjust. I know it’s not his game, but so far he’s doing a good job.”

Kings se v závěru pokoušeli vrátit do zápasu i s pomocí šestého bruslaře v poli. Dallas jim ale plány zhatil, Derek Roy sice odkrytou branku minul, u volného kotouče byl ale první Antoine Roussel a dorazl puk do branky – 2:5.

Stars po minulém vítězství proti St. Louis i podruhé za sebou vyhráli a malinko si polepšili v bitvě o play off.

Statistika

Los Angeles – Dallas 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)

Branky: 13. Lewis, 36. J. Carter – 6. Jágr, 39. Eakin, 46. Morrow, 50. Jágr, 59. Roussel. Střely na branku: 33:22. Diváci: 18 118.

Sestava

Eriksson – Benn – Jágr
Roussel – Roy – Cole
Morrow – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Benn – Daley
Goligoski – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Poznámky

  • Jágr skóroval ve třech zápasech po sobě (4 góly).
  • Stars vstřelili tři a více gólů ve 13 z posledních 14 zápasů
  • Stars využili 2 ze 3 přesilovek
  • Philip Larsen a Francis Wathier zůstali na tribuně i přesto že jsou zdraví
  • Ray Whitney a Aaron Rome jsou na marodce

Souvislosti

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.