Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars s Edmontonem zcela propadli

Po dvou zápasech venku se Stars vrátili na vlastní kluziště. Po bodu z Nashvillu a dvou z Columbusu očekávali fandové domácí vítězství. Zvlášť když soupeřem byl Edmonton na jehož ledě Dallas už v letošní sezóně dvakrát vyhrál.

daley-kari-edmonton
Tentokrát ale bylo všechno jinak. Střelcům Dallasu zvlhnul střelecký prach, zato ti edmontonští věděli jak si v koncovce počít. Nic nehleděli na to, že se do branky Dallasu vrátila jednička Kari Lehtonen. Můžeme říci, že Lehtonen nebyl dnes v noci tak blyštivým drahokamem jako jindy. Pauza zaviněná zraněním třísel se na jeho výkonu zřejmě projevila. Jenže jeho náhradníci by ale zřejmě  nechytali ani o trochu lépe. To sme si v minulých zápasech ověřili.

Bruslaři v poli totiž podali výkon nemastný a neslaný. Edmonton výborně napadal rozehrávku Stars a narušoval ji v samém zárodku. To je samo o sobě silná zbraň, zvláště když uvážíme s jakými problémy se Dallas v rozehrávce potýká. Dobře si počínali Olejáři i ve vlastním pásmu a ve výborném světle se předvedl gólman Dubnyk. Dopředu útočit se hosté nijak neostýchali, nápaditě kombinovali a jak už bylo zmíněno, i zakončovali. Toliko asi o hře Edmontonu.

O hře Dallasu toho příliš lichotivého dnes říci nejde. Váznoucí rozehrávka byla již zmíněna. Z ní plyne lopotný přechod přes útočnou modrou a nedostatečně vypracované pozice pro zakončení. Koncovka to byla kapitola sama o sobě. Jindy škaredým gólem končící závary a dorážky uvízly v moci Dubnyka.

Dallas se ani dnes nevyvaroval zbytečných faulů a nebylo jich málo. Jiří Lacina na stránkách NHL.cz vidí jako příčinu nepěkné hry Dallasu únavu. Jiní viní GM Joe Nieuwendyka pro jeho výměnu Rydera do Montrealu. Dle mého názoru to spíše byla kombinace uspokojení, podcenění a nutnosti bodovat. Dallas dvakrát Edmonton venku porazil, i když herně lepším týmem nebyl. Tentokrát ale předvedli Oilers vyzrálý výkon a Stars najednou nevěděli jak na ně.

Liga ale jede v rychlém tempu dál a nezbývá než se z nevydařeného zápasu poučit a pokusit se získat body v dalším zápase. Na domácím ledě se St. Louis.

Statistika

Dallas – Edmonton 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Roussel
Cole – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Daley – Benn
Goligoski – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.