AktualityHlavní zprávy

Vedení Stars se Jágrovi zamlouvá

Jaromír Jágr pochválil na svém facebookovém profilu generálního manažera Joe Nieuwendyka a trenéry Stars. Joe Nieuwendyk dokázal od svého návratu do Dallasu ve funkci generálního manažera překonat náročné období nejistoty, během něhož Stars hledali nového majitele.

joe-nieuwendykV tomto období nemohl dostatečně utrácet a zavazovat se k dlouhodobým smlouvám, což mělo za následek ztrátu Brada Richardse. Přesto dokázal několika zajímavými tahy uchovat konkurenceschopný tým. Tým, co každou sezónu bojuje o play off.

„Poslední tři zápasy jsme vyhráli. Nechci to zakřiknout, ale myslím, že jsme našli styl, který našemu mužstvu svědčí. Není to bezchybný styl, není to pohledný styl, ale je to „NÁŠ“ styl. Je to hra založená na bojovnosti, obraně, dobrém brankáři a výborné hře u mantinelů. Není to žádný riskantní hokej nahoru – dolů, kde padá hodně gólů na obě strany. Na to nemáme mužstvo a těžko bychom touto hrou někoho porazili. Doufám, že se nám dále bude dařit jako v posledních zápasech. Hlavně kvůli GM a trenérům. Jsou to hrozně hodní lidé. U nich jde o další důkaz, že i bez křiku a vyhrožování můžeš mít obrovský respekt.“ napsal Jaromír Jágr

Nieuwndykovy tahy

Připomeňme třeba příchod Kari Lehtonena, dnes klíčového hráče. Angažování Sheldona Souraye, který měl předtím výkonnostní problémy a dnes patří opět k oporám i když už v Anaheimu, příchod Michaela Rydera. Jsou zde ale také odchody Mika Modana, Marty Turca, výměnu Steve Otta nebo Mika Ribeira a dalších. Má také samozřejmě prsty v angažování Jaromíra Jágra i trenéra Glena Glutzana.

Hra Bennovy formace se zlepšuje

Co se hry Stars týče, tak ta po počátečních porodních bolestech začíná mít hlavu a patu. Stars udělali v létě několik změn v útoku a hráči si na sebe musí zvyknout. Jaromír Jágr je totiž úplně jiný hráč než Michael Ryder a v prvních zápasech jejich spolupráce s Bennem nebyla úplně dobrá. Postupem času se ale zlepšuje.

Zřejmě jí pomohlo i odsunutí Erikssona do druhého útoku. Benn velmi rád kombinoval s Erikssonem a Ryder jejich akce spíše zakončoval. Morrow ale není zrovna typ do kombinace, Jamie Benn tak musí s Jágrem více spolupracovat a stále více dokáže těžit z jeho způsobu hry. Jejich akce by měl nyní zakončovat Morrow a přestože se to tak zrovna často neděje, hra prvního útoku se zlepšuje.

Zdroje

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.