Hlavní zprávyZápasové reportáže

Jágr potopil Olejáře v prodloužení

Po normální hrací době svítil v Rexall Place na ukazateli skóre stav 2:2 a tak o držiteli bonusového bodu rozhodl v prodloužení Jaromír Jágr. Své typické uvolnění od mantinelu doplnil o přesnou střelu a Dubnyk neměl šanci. Ze třízápasového výletu si tak Stars odvážejí do Dallasu čtyři body za vítězství v Denveru a Edmontonu.

Jaromír Jágr se raduje z vítězného gólu/The Canadian Press, Jason Franson
Jaromír Jágr se raduje z vítězného gólu/The Canadian Press, Jason Franson

Před zápasem překvapil jedním zajímavým tahem trenér Stars Glen Gulutzan. Na tribunu totiž poslal nejdražšího obránce na soupisce Dallasu a nebylo to vinou zranění.

„Alex se potřebuje  vrátit na tu úroveň, která je mu vlastní. Prosté a jasné.“ řekl Glen Gulutzan

Alex Goligoski pobírá 4,2 milionu dolarů a do platového stropu se mu počítá 4,6 milionu, což ho v tomto ohledu činí druhým nejdražším hráčem Stars. Nejdražší Jamie Benn má salary cap hit 5,25 milionu dolarů. V sestavě ho nahradil Philip Larsen, který z tribuny sledoval poslední tři zápasy.

„Myslím, že to každému prospěje podívat se na hokej z tribuny. Je to impulz jak přimět hráče, aby byli hladovější. Máme prostě dostatek hráčů na omezený počet míst. Touhle cestou chceme jít i po zbytek sezóny. Chceme aby hráči o svá místa v sestavě bojovali.“ řekl Glen Gulutzan

I. Třetina

V první třetině měli několik šancí domácí Oilers, ale Kari Lehtonen byl vždy připraven. Dvakrát zahrozila z brejku dvojice Eriksson – Roy. V první akci Eriksson nahrával a Roy pohotově zakončoval. Ve druhé akci už přihrávka na Roye neprošla. Přesto předvedl druhý útok v průběhu zápasu několik zajímavých akcí a zdá se, že nové složení útoků přináší zlepšení.

Podobnou akci předvedla v oslabení i dvojice Eakin – Roussel. Cody Eakin ale namísto přihrávky zvolil střelu a puk se odrazil od tyče ven z brány.

II. Třetina

Skóre otevřel v úvodu druhé třetiny přesnou střelou Aleš Hemský, k němuž se odrazil puk po Yakupovově střele. Na Hemského zívala poloprázdná branka – 1:0.

Ve třinácté minutě druhé části došlo k několika zajímavým situacím. Roy se změnil v nahrávače a Eriksson z jeho příhry trefil tyč. Oilers se zmocnili kotouče, uháněli do protiútoku a Yakupov nastřelil také tyč! Akce ale nekončila, bleskový protiútok zakončil Roy těsně nad.

Oba týmy vystřídaly, na led se dostala první formace. Jamie Benn předvedl ve středním pásmu s kotoučem parádní piruetku, zavezl jej do pásma, při pokusu o střelu se mu ale puk svezl po čepeli a tak jej nahodil po mantinelu. Tam jej našel Jaromír Jágr, uvolnil se ze sevření dvou protihráčů, posunul puk mezi kruhy, odkud jej pohotovou střelou poslal Jamie Benn pod víko – 1:1.

„Je to mimořádný hráč, je čest s ním hrát.“ řekl o Jágrovi Jamie Benn

Pěknou střelu Reilly Smitha ukryl Dubnyk v lapačce. V závěru druhé třetiny hráli Stars přesilovku a využil ji střelou od modré Derek Roy, když mu puk přisunul Eriksson a před brankou clonila dvojice bránících hráčů – 1:2.

III. Třetina

Ve třetí třetině výkon Stars trochu uvadl. Opět se dopustili několika nečistých zákroků a rozhodčí je ocenili třemi menšími tresty. A právě Robidasovo vyloučení domácí potrestali. Parádní šanci měl Eberle, ale netrefil odkrytou branku. Přesně střílel až Justin Schultz jehož střelu zastavila až síť – 2:2.

Prodloužení

Rozhodnutí přišlo v prodloužení. Bennovo nahození (střelu) vyrazil Dubnyk do rohu, tam si puk našel Jaromír Jágr, zbavil se obránce a střelou k bližší tyči překonal Dubnyka – rozhodnuto 2:3. Typická Jágrova akce.

„Je tak těžké ho v souboji jeden na jednoho zastavit. Už při prvním gólu střídačka žasla a Eric Nystrom jen suše pronesl „To je zvíře.“ Jaromír stále překvapuje, jak umí být dominantním hráčem.“ řekl Glen Gulutzan

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Ryder
Nystrom – Fiddler – Vincour
Smith – Eakin – Roussel

Dillon-Robidas
Rome-Daley
Oleksiak – Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Zdroje

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.