Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars nedali Smithovi ani gól

Ani jeden gól nevstřelili hráči Stars brankáři Phoenixu Miku Smithovi. No a protože se bez gólu vyhrát nedá, znamenalo to ztrátu dvou bodů. Domácí na tom nebyli s gólovou potencí o moc lépe, neboť Richard Bachman chytal také dobře, ale dvě trefy na vítězství nad Dallasem bohatě stačily.

hanzal-bachmanPřitom Stars nezačali zápas vůbec špatně, protože herní projev v úvodu zápasu byl lepší než v tom předchozím proti Phoenixu. Jejich výkonu ale chybělo koření hokeje a to jsou góly. Góly se ale dávají špatně, pokud hrajete v oslabení a ty nabízeli Stars soupeři měrou vrchovatou. Po dobrém úvodu se totiž hráči Dallasu dopouštěli faulů čím dál častěji.

V první třetině se jim ještě podařilo všechny oslabení ubránit, ba dokonce si v nich vypracovat i šance, jenže ta koncovka. Třeba Daley se ocitl po Erikssonově přisunutí v exkluzivním prostoru mezikruží, ale puk poslal do plexiskla za branku.

Když takhle střídáte jedno oslabení za druhým, jen těžko se můžete dostat do potřebného tempa. Phoenix naproti tomu hrál čistě a jeho hráči se provinili jedním menším trestem. Stars si jich připsali sedm. V polovině zápasu navíc při rychlém protiútoku využil skvělé pozice Nick Johnson a mířil přesně k Bachmanově tyči. Kotouč prosvištěl nad betonem a napnul síť – 1:0.

Na druhé straně měl dobrou příležitost Ryder, ale opět se rozezvučelo akorát plexisklo. Ve třetí části nepřekonal Smitha ani Jágr po pěkné Bennově přihrávce. Jak sám Jaromír poznamenal na svém facebookovém profilu, hráči Stars by netrefili vodu z lodi.

Coyotes přidali ve třetí třetině druhý gól, když po střele od modré a Hanzalově cloně Bachmanovi vypadl puk a Mikkel Boedker skóroval do odkryté brány – 2:0. Pokud budeme právě o Bachmanovi mluvit, je vhodné poznamenat, že jeho výkon snesl ty nejpřísnější kritéria. Brankáři Dallasu ostudu nedělají, bohužel jsou v tom trochu sami. Mimochodem Mike Smith potřeboval na čisté konto pouhých 17 zásahů.

Statistika

Phoenix – Dallas 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Eakin – Ryder
Nystrom – Fiddler – Vincour
Garbutt – Roussel – Smith

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Oleksiak – Goligoski

Bachman (Lehtonen)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.