Hlavní zprávyZápasové reportáže

Detroit prodloužil mizérii Stars

Druhý zápas ve dvou dnech odehráli Stars na ledě Detroitu a tentokrát již nedokázali obrat domácí o body, jako minulý týden, když prohráli 4:1. Připsali si tak už 4 prohru v řadě. 

62941_10152474036680215_1265686501_n1. třetina 

Utkání začlo pěkně zostra, když se hned po úvodním buly do sebe pustili Nyrstrom a Tootoo. Do utkání vstoupili lépe domací, když si hned v 1. minutě vynutili přesilovou hru, když byl potrestán Cody Eakin za podražení, ale Detroit v této přesilovce nedokázal nijak nebezpečně ohrozit Lehtonena. V 6. minutě se do první výraznější šance dostal nejdříve Huskins, který tečoval nahození Clearyho a z následné dorážky mohl vstřelit úvodní gól Abdelkader, ale ten nechal pouze vyniknout Lehtonena.  Poté si zahráli přesilovku i Stars, avšak napodobili v ní domácí tým a k ničemu se nedostali.

V 11. minutě byl poslán na trestnou domácí Kronwall, ale přesilovky dnes Dallasu vůbec nevycházeli, když měli problém se dostat vůbec do pásma a naopak spíše v ní zahrozili Red Wings.  V 15. minutě měli velkou příležitost ke vstřelení gólů domácí, když Zetterbergovu střelu dorážel do prázdné Franzen, ale opět jej skvěle vychytal Lehtonen.

Tootoo měl zřejmě 1. třetině dost sil, když poté v 16. minutě vyzval k bitce Dillona, ale tentokrát už tak jednoznačně svého soupeře neporazil. Na konci třetiny dostal Dallas příležitost přesilovky 5 na 3 po dobu 40 sekund, ale Howard se v ní pomalu ani nezapotil. V posledních sekundách se dostal do 2 přiležitostí Jamie Benn, ale oba pokusy dokázal Howard zneškodnit.

2. třetina

Hned ve 2. minutě se nechal vyloučit Wandell za hákování a Detroit tak hrál další přesilovku a domácí v ní dokázali Stars dostat pod velký tlak, ale všechny střely končili opět na skvěle chytajícím Lehtonenovy. Do obrovské příležitosti se ve 25. minutě dostal Filppula, který nedokázal protlačit puk do Lehtonena, který nejdříve zneškodnil jeho teč a následně dokázal udržet puk před brankovou čarou po sérii dorážek.

Ve 30. minutě však přišel úvodní gól zápasu, když Jágr uvolnil Eakina a ten tak ujel do přečíslení 2 na 1, ale situaci řešil střelou, kterou Howard pouze vyrazil před zcela volného Erikssona, který už neměl problém vstřelit puk do prázdné – 1:0. Odpověď Detroitu na sebe však nenechala dlouho čekat, když Jordie Benn ztratil puk za bránou a Dacjuk jej ihned posunul před branku, kde byl Filppula, který se už tentokrát nemýlil a vstřelil vyrovnávací gól – 1:1.

Red Wings poté dostali příležitost dlouhé přesilovky 5 na 3, když se nejdříve nechal na 4 minuty vyloučit Benn a následné ještě o minuty pozděj Whitney, shodně dostali trest oba za vysokou hůl. V níž se nejdříve po Kronwallově střele dostal k dorážce Dacjuk, ale pohrdnul úplně prázdnou bránou a trefil jen beton Lehtonena. 5 sekund před koncem přesilovky však Zetterberg vystřelil nechytatelnou střelu do šibenice brány a poslal tak domácí do vedení – 1:2.

3. třetina

Ve 44. minutě mohl vyrovnat Ryder, ale jeho s jeho přízemní střelou neměl Howard problém. Ve 47. minutě však přišel další gól domácích, když Damien Brunner tečoval Franzenovo nahození před Lehtonenem a ten tak neměl poté nejmenší šanci zabránit gólu – 1:3. Neuběhlo ani 30 sekund a domácí se radovali znovu, když se po nádherné přihrávce od Dacjuka prosadil podruhé v utkání Filppula1:4. Dallas si poté mohl zahrát přesilovku. Ryder v ní nejdříve dokázal trefit tyč, ale poté unikl dnes skvěle hrající Filppula, ale hattrick už nedokázal dokonat, jelikož si s jeho kličkou Lehtonen poradil.

Lehtonen však zápas nedochytal, jelikož jej v 55. minutě po střele Kronwalla nahradil  Bachman a fanoušci Stars tak můžou jen doufat, že se Kari nijak vážně nezranil. Utkání už se poté jen dohrávalo a Detroit si tak dokráčel pro 2 body a porazil Dallas Stars 4:1.

Kari Lehtonen tedy v utkání zneškodnil 25 střel z 29 a měl tak úspěšnost 84%, Richard Bachman poté pochytal pouze 2 střely.

Hvězdy utkání

1. Hvězda utkání – Valtteri Filppula 2+0

2. Hvězda utkání – Pavel Dacjuk 0+2

3. Hvězda utkání – Henrik Zetterberg 1+1

Statistiky utkání

Detroit Red Wings – Dallas Stars 4:1

Třetiny 0:0, 2:1, 2:0

Branky a nahrávky: 34. Filppula (Dacjuk), 40. Zetterberg (Eaves, Kronwall), 47. Brunner (Franzén, Zetterberg), 47. Filppula (Dacjuk, Bertuzzi)  – 31. Eriksson (Eakin,Jágr). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 20066.Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Sestava

Eriksson – Ja. Benn – Jágr
Whitney – Eakin – Ryder
Morrow – Fiddler – Nystrom
Garbutt – Wandell – Smith

Goligoski – Larsen
Dillon – Robidas
Jo. Benn – Daley

Lehtonen (Bachman)

Video