Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars prohráli i v Columbusu, zápas rozhodl Prospal

Stars se do sestavy vrátil Jaromír Jágr a objevil se v ní i Jamie Benn. Ten potřeboval pro nahlášení na soupisku dokumenty potřebné od imigračních úřadů. Na celou akci bylo málo času, vše se ale naštěstí stihlo a Jamie mohl nastoupit. Trenér tak díky jeho návratu pozměnil útočné formace a pod vlivem posledních prohraných zápasů i obranné dvojice. Do branky nastoupil Kari Lehtonen a záda mu kryl z farmy povolaný Bachman, neboť Nihlstorp je s třísly na marodce.

wisnewski-erikssonI. Třetina

V první třtině nebyl k vidění žádný extra hokej. Jak vtipně poznamenal komentátor v polovině první části, hráči mají zahřáté nohy, ale gólmani jsou pořád studení. K vidění byly i čtyři přesilovky. Dallas nevybočil z běžného standardu přesilovkové bídy a Columbus na tom byl velmi podobně. Nutno poznamenat, že Columbus hráčům Dallasu hru nijak nezlehčoval. Domácí dobře napadali už v útočném pásmu, přičemž vydatně znesnadňovali obráncům Stars rozehrávku. Podobně pak přistupovali i k útočníkům, svižně a důrazně. Po první třetině tedy 0:0.

II. Třetina

Skóre otevřel Philip Larsen, jehož přesná střela od modré zaplula do horního kouta Bobrovského branky. Svůj podíl na gólu měl i kapitán Brenden Morrow, který svým pohybem navázal bránícího hráče a Bobrovskému tak perfektně zakryli výhled – 0:1. Morrow ale si bohužel bod do statistik nepřipíše, Larsen předvedl čistý průstřel.

Pak se vyznamenal Vernon Foddler, jenž v si v souboji pomohl hákováním a ještě polaskal hokejkou soupeře v obličeji. Rozhodčí mu hříchy sečetli – 2+2 minuty na trestné lavici. No Garbutt po buly v obranném pásmu zalehl puk a dvouminutová přesilovka 5 na 3 byla na světě. Stars ale bránili perfektně, nehledě na muže v brance. Kari Lehtonen byl opět mužem na svém místě.

Co se nepodařilo domácím v přesilovce, vynahradili si ve hře 5 na 5. První útok Stars špatně střídal, Columbus ujel do brejku a Dorsett střílel přesně – 1:1.

III. Třetina

Ani ve třetí části se obraz hry nezměnil. Při problémech obou týmů z nějakou kreativní hrou bylo na pořadu dne heslo kdo dá gól, vyhraje. To se podařilo veteránovi v modrém domácím dresu. Václav Prospal překvapivou střelou z nulového úhlu zajistil Columbusu vedení 2:1 a jak se později ukázalo i vítězství. Stars už nedokázali skórovat a nepomohlo jim v tom ani odvolání gólmana a hra v šesti. V podstatě nic si nevytvořili.

Nutno poznamenat, že Stars mají problémy s rozehrávkou i s kombinací. Chybí myšlenka, přesná přihrávka, souhra. Hra jakoby neměla systém. Hvězdy v létě udělali několik změn v sestavě a nyní za ně krutě platí. Hráči neměli díky krátkému kempu a absenci přípravných zápasů se kdy dát dohromady. K tomu se navíc přidávají zranění, i protahování podpisu Bennovy smlouvy. Dallas prohrál potřetí v řadě a opět o gól. V téhle disciplíně je nejlepší v celé NHL.

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.