Hlavní zprávyZápasové reportáže

Parise rozhodl o výhře Wild

Ke druhému zápasu zkrácené sezóny zajížděli hráči Dallasu na horkou půdu Minnesoty Wild. Stars opět nastoupili bez své největší hvězdy Jamieho Benna, který stále nemá podepsanou smlouvu. V tomto utkání zcela nepochybně svému celku chyběl, protože celý zápas rozhodla jediná branka. Zach Parise skóroval už v osmé minutě a Wild si tak díky němu připisují další dva body do tabulky.

Vývoj utkání

I. Třetina

Do utkání vstoupili lépe hráči Dallasu, kteří si díky své aktivitě zahráli hned v 1. minutě početní výhodu. Na trestnou lavici odešel kapitán Wild Mikko Koivu za podražení. Přesilová hra přinesla jen jednu šanci, to když Jaromír Jágr projel po levé straně a vypálil na Hardinga, ten byl ale pozorný.  V 5. minutě zahrozili také domácí a Setoguchi měl dvě velmi dobré šance, ale Cristopher Nihlstorp si s nimi dokázal poradit.

V 6. minutě dostali možnost zahrát si přesilovou hru také domácí, ale jejich přesilovka trvala jen velmi malou chvíli, protože ihned po vhazování byl vyloučen Suter. Jenže v dalším střídání byl vyloučen trochu přísně Jágr za držení a Wild tak měli možnost velice výhodné přesilové hry 4 na 3. Divočáci si v početní výhodě dokázali vytvořit obrovský tlak a Heatley mohl poslat Divočáky do vedení, ale Nihlstorp  jeho velmi dobrou šanci zneškodnil.

První branka utkání padla v 8. minutě, když byly oba týmy ve čtyřech a to z hole Zacha Pariseho, který trefil pravý horní roh hostující branky 1:0. Šanci na vyrovnání měli hráči Stars ve 13. minutě, kdy dostali další výhodu přesilové hry, ve které dobře vypálil Goligoski, ale Harding jeho pokus ukryl v lapačce.  Hvězdy si žádnou další větší šanci v nabídnuté početní výhodě vytvořit nedokázali a tak stále trval stav 1:0.

V největší šanci Dallasu se ocitl na konci 15. minuty Jágr, který se po rychlé kombinaci s Erikssonem dostal až před Hardinga, který si však s jeho střelou po ledě poradil a podržel svůj tým.  Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden z týmu si nedokázal vytvořit brankovou příležitost. A tak první třetinu dokázali vyhrát domácí díky přesné střele Zacha Pariseho z osmé minuty.

II. Třetina

Do druhé periody vstoupili lépe hosté, když Jágr zatáhl kotouč do útočného pásma a poté vystřelil na Hardinga, který byl však znovu úspěšnější. Poté se hra odehrávala především ve středním pásmu a bez střeleckých pokusů. První vážnější situace přišla ve 26. minutě ze strany Wild. To se sám před brankářem Nihlstorpem ocitl Mikko Koivu, který však ve velké šanci branku přestřelil.

V této části zápasu měli více ze hry domácí hokejisté a v další velké šanci se po akci finského šikuly Granlunda ocitl Cullen, ale brankář Dallasu opět skvěle zasáhl. Wild se stále více tlačili do útoku a další dobré šance si vypracovala první útočná lajna domácích, které chybělo velmi málo ke druhému zásahu v utkání. V těchto chvílích držel šance svého týmu na zvrat v utkání Cristopher Nihlstorp, který tak skvělým výkonem splácel důvěru trenérů.

Druhá třetina byla velice poklidná a ze strany Stars přišlo jen několik pokusů z dálky, které bez větších problémů pochytal domácí brankář Harding.  Do konce druhé části jsme toho opravdu moc neviděli. Hráči na obou stranách byli z důvodu výluky nerozehraní a na kvalitě utkání to bylo hodně znát. A tak byl stav stále 1:0.

III. Třetina

Hned v úvodu třetí části dobře pálil Goligoski, ale opět bez gólového úspěchu. Ve 43. minutě si vypracovali velkou šanci Divočáci, jmenovitě to byl obránce Tom Gilbert, který ale nedokázal kotouč trefit mezi tři tyče. Ihned po velké šanci Gilberta se ocitl v další obrovské šanci domácí forvard Clutterbruck, ale i jeho šanci zneškodnil Nihlstorp pravým betonem.

Také třetí část příliš hokejové krásy také nenabídla. K vidění bylo mnoho nepřesností a tuhý boj o střední pásmo.  Více střeleckých příležitostí však měli stále domácí, kteří se snažili pálit z každé pozice, ale Nihlstorp byl dnes skvělý. Jak se zápas chýlil ke konci, tak se hráči Dallasu hnali do útoku. Dobře dvakrát pálil od modré Larsen, ale opět bez brankového efektu.

Závěrečný pokus o vyrovnání Hvězd zhatil Trevor Daley, který dvě minuty před koncem základní hrací doby byl vyloučen  a Wild měli tak vývoj utkání ve vlastních rukách. Dallas zahrozil i v oslabení, kdy Eriksson našel Raye Whitneyho, který měl volnou cestu k brance domácích, ale vynikajícího Hardinga překonat nedokázal.  Nihlstorp opustil minutu před koncem svou svatyni a Dallas to zkoušel s pěti muži v poli, ale k vyrovnávací brance to nevedlo, a tak o osudu utkání rozhodla jediná branka, kterou v osmé minutě vstřelil Parise.

Hvězdy utkání

1. Josh Harding 24 zásahů
2. Zach Parise 1+0
3. Cal Clutterbruck 0+0

Statistika

Wild – Stars  1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branky a asistence: 8. Parise (Bouchard, Heatley)

Sestava

Eriksson – Roy – Jágr
Whitney – Wandell – Ryder
Morrow – Fiddler – Nystrom
Garbutt – Eakin – Smith

Goligoski – Robidas
Jo. Benn – Daley
Dillon – Larsen

Nilstorp – Lehtonen

Video