Rozhovory

Vrátí Jágr Stars ztracený lesk?

Když generální manažer Stars Joe Nieuwendyk přivedl v létě Jaromíra Jágra do svého mužstva, reakce na jeho příchod byly různé. Fanoušci se rozdělili na dva tábory. Jedni byli z Jágrova příchodu nadšení, no a ti druzí české legendě už příliš nevěří. Jágr se v minulé sezóně upsal Philadelphii Flyers, kde prožil celkem dobrý ročník. Nastupoval především v první formaci s Claudem Girouxem, který po jeho boku vystoupal mezi nejlepší útočníky NHL. Ale ke konci základní části vypadl Jágr z první přesilovkové formace a ani v play off nedostával český veterán tolik příležitostí na ledě. V létě se stal Jágr nechráněným volným hráčem a z mnoha nabídek si vybral právě tu z Texasu.

Nieuwendyk měl o Jágra velký zájem, neboť od dob Bretta Hulla či Mika Modana neměl Dallas ve svém kádru takovou velkou personu, jakou Jágr bezpochyby je. Generální manažer Stars garantoval Jágrovi místo v prvních dvou formacích. Příchod jednoho z nejlepších hráčů historie NHL by měl znamenat také větší lákadlo pro fanoušky, kteří v posledních ročnících přestali chodit na hokej. Jágr je pojem, který dokáže pobláznit většinu hokejových destinací. Stačí si jen vzpomenout na letošní výluku, kdy Jágr vyprodával všechny stadióny a chodilo se v podstatně jen na muže s číslem “68“ na zádech.

Jágr by měl být také přínosem pro mladé hráče, kterých najdeme v kádru Dallasu více než dost. Velkým pozitivem by právě pro zmíněné mladé hráče měla být Jágrova pracovitost, kterou je známý a mladí hráči by se k němu mohli přidat. Český veterán by měl nastupovat v první formaci s šikovným švédským forvardem Erikssonem a na centru by měl hrát mladý centr Jamie Benn, kterého by spolupráce s Jágrem mohla vyhoupnout mezi nejlepší hráče ligy, podobně jak tomu bylo u Clauda Girouxe, který byl nedávno jmenován kapitánem Flyers, a vyrostla z něj velká osobnost. Jenže Benn se dosud nedohodl s vedením Stars na nové smlouvě a neměl by tak nastoupit k prvním dvěma zápasům sezóny. A tak v elitní formaci nastoupí další letní akvizice Derek Roy.

Hvězdy byly kdysi jeden z nejlepších klubů NHL, nyní je jeho situace vážná, neboť Dallas byl naposledy v play off v sezóně 2007/2008. Lesk hvězdám z Dallasu by měl vrátit právě Jágr, jestli se mu to povede, či nikoliv se dozvíme už brzy. Zkrácená sezóna totiž začíná už zítra a Stars přivítají na svém ledě Phoenix Coyotes a Jágrmánie může tedy začít i na jeho další hokejové štaci. Věřme, že bude úspěšná. A nejlepší český hokejista naší historie umlčí kritiky, kteří mu už nevěří.

Zdroj obrázku: www.deniksport.cz