AktualityHlavní zprávy

Stars povolali osm hráčů, Vincour zůstal na farmě

Stars dnes vydali oficiální zprávu, podle níž povolali do tréninkového kempu celkem osm hráčů. Oproti původním neoficiálním informacím překvapivě není ve vybrané osmičce Tomáš Vincour, který zůstal na farmě Texas Stars v Austinu.

Tomáš Vincour - Texas Stars

Z juniorských soutěží dostal pozvánku do kempu Radek Faksa a Brett Ritchie. Oba dva se představili na nedávném MS do 20 let. Faksa v Českém dresu, Ritchie v týmu Kanady.

Pravé křídlo Brett Ritchie nastupuje v OHL v týmu Niagara Ice Dogs. Ve 33 zápasech získal 51 bodů (28+23). Centr Radek Faksa hraje také OHL ovšem v dresu Kitcheneru Rangers. Ve 30 zápasech si připsal 25 bodů (7+18).

Z farmářského týmu Texas Stars hrajícího farmářskou AHL bylo povoláno hned šest hráčů. Obránci Brenden Dillon, Jordie Benn, gólman Cristopher Nihlstorp a útočníci Cody Eakin, Reilly Smith a Antoine Roussel.

Většina jmen v nominaci není překvapením. Letní akvizice Nihlstorp patří k nejlepším gólmanům v soutěži, Dillon i Benn jsou na pomezí prvního týmu. Cody Eakin přišel v létě výměnou za Mike Ribeira a na farmě hraje v první formaci. Reilly Smith s ním hraje v útoku, s Eakinem si rozumí a patří k nejlepším střelcům týmu.  Antoine Roussel podepsal v létě dvoucestnou dvouletou smlouvu. Je podobným typem jakým byl Steve Ott, který byl vyměněn do Buffala.

Tomáš Vincour zůstal v Austinu

Tomáš Vincour se mezi šestici povolaných z AHL nedostal. Jak uvedl Stephen Meserve píšící stránky o Texas Stars na svém twiteru, příčinou je „hra s nedostatečným zájmem“. Vincour nastoupil v letošní sezóně v AHL ke 35 zápasům v nichž vstřelil 3 branky a připsal si 10 asistencí. Třináctibodový zisk ho v kanadském bodování Texas Stars zařadil až na 11. místo.

Vincour started the season on the first line with Eakin and Reilly Smith but was slowly demoted down the ranks until he was playing third line minutes. His production dropped and he wasn’t showing the same play that earned him callups last year. Vincour can be a dominate player at the AHL level, if he wants to be. Perhaps some sense of ‚I’m going up anyway when this lockout is over.‘ got the best of his motivation.

Zdroje

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.