AktualityHlavní zprávy

Stars už trénují, kemp začne v sobotu

Hráči Dallas Stars se pomalu sjíždějí ze všech koutů světa a postupně se zapojují do tréninkového procesu. Příprava probíhá jako už tradičně v tréninkovém centru ve Friscu. Do tréninku se už zapojili jak hráči, které z působení v Dallasu dobře známe, jako jsou Morrow, Robidas, Daley, Lehtonen, Bachman, Fiddler, Larsen, Garbutt, tak hráči v létě nově příchozí – Derek Roy a Ray Whitney.

Derek Roy - foto Josh Rasmussen/Texas Stars
Derek Roy – foto Josh Rasmussen/Texas Stars

Vlastní tréninkový kemp začne s největší pravděpodobností v sobotu. Do té doby hráči každý den společně trénují, nyní už pod dohledem trenéra Glena Gulutzana Pojďme si teď o přípravách týmu říci několik podrobností.

Derek Roy i Brenden Morrow jsou fit

Kapitán Brenden Morrow se po sérii zranění dal snad definitivně dopořádku. To je bezesporu dobrá zpráva. Všichni si určitě vzpomeneme, jak jeho hra loni vypadala, když nebyl fit.

Dalším komu výluka prospěla, je nová akvizice Derek Roy. Ten hrál loni v Buffalu se zraněním ramene. Po výměně do Dallasu jej GM Joe Nieuwendyk poslal na operaci, aby se dal Roy pořádně dohromady. Kalkuloval s tím, že sezóna vinou výluky může začít později a jak se ukázalo, kalkulace to byla dobrá. Derek Roy začal trénovat počátkem prosince s farmářským týmem Texas Stars a od začátku ledna je plně připraven vrátit se do hry.

Jágr ještě nastoupil proti Litvínovu

Český veterán Jaromír Jágr, do Dallasu přehnaně nespěchá. Včera ještě nastoupil za Kladno v Tipsport Extralize. Jeho Rytíři porazili Litvínov 3:2 a Jágr si připsal dvě asistence. Novináři, fanoušci, ale i hráči se už na Jágra těší. Ten by měl dorazit bezprostředně před startem tréninkového kempu. To jiný čtyřicátník a další letní posila Ray Whitney, již trénuje ve Friscu.

Arnott trénuje se Stars

S týmem se připravuje i centr Jason Arnott, jenž hrál naposledy za St. Louis Blues a který v minulosti hrál i za Dallas. Arnott je momentálně bez smlouvy. Mohl by být možným řešením pří problémech na postu středního útočníka. Má spoustu zkušeností, byl by dobrým lídrem do kabiny a jeho cena by nemusela být vysoká. Jeho trénování v Dallasu ale také nic znamenat nemusí a může podepsat někde úplně jinde.

Jamie Benn nemá smlouvu

Ten kdo nemá smlouvu je také Jamie Benn, ten se zatím k týmu nepřipojil. Mezi vedením Stars a jeho agentem Richem Winterem probíhá každodenní kontakt. Generální manažer Joe Nieuwendyk by raději smlouvu střednědobou. Podobnou jako má třeba Loui Eriksson. Po jejím uplynutí by byl Benn volným agentem a mohl by podepsat s kým by chtěl nebo se s Dallasem dohodl na prodloužení před vypršením smlouvy. Hráč naopak preferuje dlouhodobý kontrakt. Jeho případná délka je omezena novou kolektivní smlouvou na 8 let.

Mladíci v přípravě

V přípravném období dostanou podle slov Joe Nieuwendyka šanci i mladí hráči, kteří mohou pomýšlet na místo ve třetí nebo čtvrté formaci. Šanci prý dostane Cody Eakin, Alex Chiasson, Reilly Smith a také Tomáš Vincour. Podle neověřených informací by se měl v kempu objevit i Radek Faksa.

Obránci

Mezi obránci je jasná šestice Robidas, Goligoski, Daley, Rome, Larsen, Fistric. Tu by měla doplnit trojice hráčů Brenden Dillone, Jordie Benn a Jamie Oleksiak. Společně se poperou o místo v sestavě.

Nihlstorp zřejmě začne v prvním týmu

V kempu se kromě Lehtonena a Bachmana zřejmě představí i další letní posila Cristopher Nihlstorp, který chytá na farmě ve vynikající formě. Je té možné, že u prvního týmu i zůstane a do AHL bude odeslán Richard Bachman. Jedničkou bude tak jako loni Kari Lehtonen, který v létě podepsal novou smlouvu. Záda mu bude krýt Nihlstorp a Bachman se rozchytá na farmě. Je možné, že v průběhu sezóny si svoje role vymění.

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.