AktualityHlavní zprávy

Kari Lehtonen podepsal na pět let

 

Jak včera oznámilo vedení klubu Dallas Stars, dohodlo se s Kari Lehtonenem na novém kontraktu. Ten je podepsán na pět následujících sezón. Během pěti let by si měl Kari Lehtonen přijít na 29,5 milionu dolarů, což dává v průměru 5,9 milionu za sezónu.

Kari Lehtonen

V uplynulé sezóně 2011/12 nastoupil Lehtonen k 59 zápasům s bilancí 32 vítězství, 22 porážek. Pochytal celkem 1739 střel, s úspěšností 92,2 % a průměrem 2,33 obdržené branky na zápas.

„Kari pracoval hodně tvrdě po celé jeho působení u Dallas Stars na tom, aby se stal špičkovým gólmanem. Věříme, že jeho nejlepší dny ještě přijdou, že jeho poctivost, pracovitost a vůdčí schopnosti pomohou tomuto týmu vyhrát Stanley Cup.“ řekl Joe Nieuwendyk

Finský gólman má kromě NHL i mnoho zkušeností z mezinárodních soutěží. V roce 2001 získal s národním týmem na MSJ druhé místo, v roce 2002 a 2003 třetí místo. V roce 2007 byl vyhlášen nejlepším brankářem Mistrovství Světa. Na Světovém Poháru v roce 2004 vychytal Finsku stříbro.

Do Dallasu byl Kari Lehtonen vyměněn 9. 2. 2010 za nadějného ruského obránce Ivana Vishnevskiho. Lehtonen byl draftován Atlantou v roce 2002 v prvním kole a jako druhý hráč v celkovém pořadí.

Souvislosti

Více na Stars.cz

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.