AktualityHlavní zprávy

Derek Roy vyměněn do Dallasu!

Klub získal centra Dereka Roye z Buffala Sabers, výměnou za útočníka Steva Otta a obránce Adama Pardyho, jak dnes oznámil generální manažer Dallasu Joe Nieuwendyk.

Derek Roy
Derek Roy v dresu Sabres

29letý Derek Roy začal svou kariéru v Buffalu Sabres v sezóně 2003/04, které ho draftovalo ve 2. kole (32. pozice) v roce 2001. Za osm sezón, které strávil v Buffalu, žádný jiný hráč Sabres neodehrál tolik utkání jako Roy a to 549 zápasů. Také nasbíral nejvíce asistencí (266) a v počtu vstřelených gólů a celkově získaných bodů byli pouze dva hráči lepší než Roy. Zapsal se tak do klubové historie Sabres a to hned ve dvou případech, má na kontě nejvíce gólů v prodloužení v základní části (6) a je na 9. místě v počtu nasbíraných asistencí.

Za Buffalo také odehrál 41 utkání v playoff a dvakrát se dokonce s týmem dostal až do finále Východní konference. V playoff si Roy připsal dohromady 25 bodů za 7 gólů a 18 asistencí.

„Derek Roy určitě patří do jednoho z prvních dvou útoků a je velmi produktivní po celou jeho kariéru,“ řekl Generální manažer Dallasu Joe Nieuwendyk. „Doufáme, že Derek přinese do našeho týmu kvalitu a pomůže dostat tak tým zpátky mezi elitu a jsme velmi rádi, že jsme jej získali.“

Rodák z Ottawy získal stříbrnou medaili na juniorském mistrovství světa v roce 2003 a tutéž samou medaili získal také o pět let později na mistrovství světa.

Během svého působení v OHL, byl v roce 2000 jmenován nováčkem sezóny a v roce 2003 dovedl tým Kitchener Rangers k triumfu v OHL a následně na Memorial Cupu. Byl oceněn Stafford Smythe Memorial Trophy, které se uděluje nejužitečnějšímu hráči playoff, když si připsal 32 bodů v 21 zápasech playoff.

Opačnou cestou tedy do Buffala Sabres míří naopak 2 hráči a to útočník Steve Ott a obránce Adam Pardy.

Steve Ott
Steve Ott

29letý Steve Ott odehrál již svou 8 sezónu za Dallas, ve které vstřelil 11 gólů a připojil k nim 28 asistencí v 74 zápasech. Dohromady Ott odehrál v NHL 566 utkání, všechny v dresu Stars a stal se tak důležitou součástí týmu. Celkově nasbíral 220 bodů za 85 gólů a 135 asistencí.

Avšak Dallas tak v tomhle případě ztratil jednoho z důležitých hráčů, který přirostl k srdci fanouškům. Je to jeden z těch hráčů, proti kterým neradi hrajete, ale naopak když je ve vašem týmu tak ho milujete. Kolikrát za sezónu dokázal Ott svou hrou strhnout tým k lepšímu výkonu nebo probudil někdy komorní atmosféru v AAC.

Dallas tak ztratil jednoho ze svých tvrdších a drzejších hráčů, díky níž se soupeři spíše věnovali jemu než své hře. Naopak však Dallas ztratí něco málo z celkově počtu trestných minut, které Ott v sezóně nasbíral, jelikož díky svému stylu hry nasbíral každou sezónu více než 130 trestných minut.

V případě Adama Pardyho se již nejedná o takovou citelnou ztrátu, jako u Otta, jelikož za Dallas odehrál pouze 36 zápasů, v nichž jen 3 asistoval. Do Dallasu přišel po svém tříletém působení v Calgary Flames. Dohromady odehrál v NHL 283 zápasů a připsal si 4 góly, 25 asistencí a 157 trestných minut.

Souvislosti na Stars.cz