Hlavní zprávyZápasové reportáže

Benn dal dva góly, Lehtonen skvěle zachytal a Stars tak porazili Calgary

V důležitém zápase porazil Dallas na domácím ledě Calgary 4:1 a připsal si dva body do tabulky. Výhra se ale nerodila lehce, Calgary hrálo dobrý hokej,  mělo více ze hry a na počet střel daleko překonalo Dallas. Jenže v brance Stars stál výborný Kari Lehtonen.

Za jeho záda se dostal jediný střelecký pokus, o ten se postaral Mike Cammalleri, když snižoval na 2:1. Skóre zápasu otevřel Jamie Benn, druhý gól přidal kanonýr Michael Ryder. V závěru zápasu, kdy převaha Flames zaváněla vyrovnáním na 2:2, přihrál nezištně Steve Ott před bránu. Jamie Benn střílel z první do poloodkryté brány a nemýlil se – 3:1.

Calgary ještě zkusilo powerplay, ale po chybě obránce se z gólu do prázdné branky radoval kapitán Brenden Morrow.

V zápase bylo k vidění množství tvrdých hitů, požduchování, šarvátek. Častým účastníkem těchto situací byl zejména Steve Ott, který se při této činnosti cítí jako ryba ve vodě. Vahou své osobnosti přispěl i Sheldon Souray, který si měl co říci s Jaromem Iginlou.  Play off už zkrátka visí ve vzduchu.

Karlis Skrastins

Před zápasem uctili Stars památku obránce Kalise Skrastinse, který zahynul při nám dobře známém leteckém neštěstí hokejistů Lokomotivu Jaroslavl.

Statistika

  • Dallas – Calgary 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
  • Návštěva – 17 238 diváků

Sestava

Eriksson – Ribeiro – Ryder
Ott – Benn – Burish
Nystrom – Fiddler – Dvořák
Morrow – Wandell – Vincour

Souray – Robidas
Pardy – Daley
Goligoski – Larsen

Lehtonen – Bachman

Zajímavosti

Souvislosti

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.