Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dvořák a Vincour se trefili v Edmontonu

Dva čeští hokejisté v dresu Dallasu svými góly pomohli k vítězství Stars na ledě tradičního soupeře v Edmontonu. Stars si tak připsali velmi důležité vítězství a stále se drží na postupovém místě do vyřazovacích bojů.

Radek Dvořák otevřel skóre v 9. minutě druhé třetiny a o čtyři minuty později napodobil zkušeného harcovníka mladík Tomáš Vincour. Dvořák se tak prosadil po nekonečném čekání.

Komentátoři vzpomněli, že něco podobného se stalo naposledy, když působil v týmu Jaro Modrý a Patrik Štefan. Přitom hned snad ani nemohli nevzpomenout na incident Patrika Štefana, který se odehrál právě v Edmontonu. Tehdy se mu nepodařilo dostat puk do prázdné branky, když mu přeskočil hůl a z protiútoku dali domácí gól.

Třetí gól přidal do odkryté domácí branky Michael Ryder, to když Edmonton zkusil hru se šesti hráči v poli. Paradoxně to ale nebyl poslední gól utkání. Do konce zápasu totiž ještě přidal gól Sam Gagner po pěkné přihrávce Aleše Hemského a překazil tak Kari Lehtonenovi shutout.

Statistika

  • Edmonton – Dallas 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Headlines

  • Sheldon Souray se poprvé vrátil do Edmontonu kde působil v letech 2007 – 10
  • Kari Lehtonen nastoupil k 18. z 20. posledních zápasů. V dresu Stars má proti Oilers nyní bilanci 6-1-0
  • Podruhé v sezóně odehráli Stars zápas bez vyloučení

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.