Aktuality

Zápas v Dallasu měl infarktový závěr, nakonec se z výhry 3:2 radovali hostující Králové

Dallas – Los Angeles 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Situace v Západní konferenci je nadále velmi vyrovnaná a o postup do play off se bude s největší pravděpodobností bojovat až do konce Základní části. Rozdíly mezi kluby jsou stále minimální, jen okolo pár bodů, situace se mění každým dnem, O postup do vyřazovacích bojů bojuje také Dallas a Los Angeles a právě tyto kluby dnes změří na ledě texaského mužstva. Kdo z nich si připíše do tabulky důležité body?

Stars v posledních osmi zápasech šestkrát vyhráli a dvakrát prohráli, v těchto osmi zápasech nasbírali čtrnáct bodů. Kings v posledních devíti zápasech šestkrát vyhráli a třikrát prohráli, v těchto devíti zápasech nasbírali dvanáct bodů.

Hvězdy a Králové se utkali v pátém vzájemném střetnutí z celkových osmi vzájemných zápasů. Každý z těchto týmů si zatím připsal po dvou výhrách: Dallas zvítězil doma 2:1 a v Los Angeles v prodloužení, Los Angeles zvítězilo doma 3:1 a v Dallas 5:2.

Za Dallas chytal Kari Lehtonen, za Los Angeles chytal Jonathan Quick. První branka střetnutí padla už ve třetí minutě, když Kings využili přesilovou hru. Drew Doughty prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě poslal hosty do brzkého vedení. Toto jednogólové vedení vydrželo Los Angeles po celou první třetinu.

Dallas se snažil útočit, ale narážel na výtečnou obranu Králů, navíc bezchybně chytal i gólman Jonathan Quick, a tak opět udeřilo na druhé straně. V pětatřicáté minutě vyhrál Anže Kopitar vhazování v obranném pásmu LA, Drew Doughty rychle nahrál rozjetému Justinu Williamsovi, toho sice zastavil domácí obránce, ale hned za ním sprintoval Anže Kopitar, který našel u branky úplně volného Dustina Pennera, který zavěsil a zvýšil na 2:0. Dallaská obrana zaspala. V osmatřicáté minutě se Hvězdy poprvé prosadili brankově. Loui Eriksson vyslala krásnou přihrávkou do úniku Brada Richardse, který v nájezdu prostřelil Quicka.

Ve třetí třetině nastalo opravdové drama. Domácí hráči se pokoušeli o vyrovnání stavu, ale to se jim dlouho nedařilo. V čase 59:17, kdy už hrál Dallas v šesti bez brankáře, dokázal vyrovnat na 2:2 Jamie Langenbrunner, který se nejlépe zorientoval před Quickem. V čase 19:39 rozhodl o výhře Los Angeles v normální hrací době 3:2 po přihrávce Alexeje Ponikarovského svou brankou Michal Handzuš, který byl důrazný před brankou a z dorážky překonal Lehtonena. Byl to opravdu závěr jako řemen, hrálo do poslední možné sekundy. Dallas už ve zbývajících 21 sekundách nedokázal vyrovnat, a tak Los Angeles zvítězilo v Dallasu 3:2.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. M. Handzuš (1+0)

2. B. Richards (1+0)

3. D. Doughty (1+0)

Sestava

Útočné formace

Wandell – Richards – Eriksson
Morrow – Ribeiro – Langenbrunner
Ott – Benn – Vincour
Barch – Petersen – Williams
Barch – Richards – Eriksson
Eriksson – Richards – Williams
Morrow – Ribeiro – Petersen
Morrow – Ribeiro – Vincour
Ott – Benn – Langenbrunner

Obranné dvojice

Goligoski – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Grossman

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Goligoski – Richards
2
Benn – Ott – Langenbrunner
Daley/Richards – Robidas

Formace v oslabení

Ott – Benn – Skrastins – Robidas
Wandell – Petersen – Goligoski – Grossman
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas
Wandell – Erickson – Goligoski – Grossman

Sledování Hvězd

  • Los Angeles přestřílelo Dallas 30:23
  • Využití přesilových her: Dallas 0 z 1, Los Angeles 1 ze 3
  • Los Angeles bylo úspěšnější na vhazování, vyhrálo jich 28 z 53 (53 procent)
  • Nejvíce času na ledě strávil z hokejistů Dallasu Stephane Robidas – 28 minut a 15 sekund
  • Jamie Benn zaznamenal posledních sedmi zápasech osm bodů za šest branek a dvě přihrávky
  • Loui Eriksson si připsal čtyřicátou asistencí v této sezoně
  • 15 627 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *